5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gazetecilerle şehir turu yaptı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Basın Bürosu tarafından organize edilen "Şehir Gezisi ve Basın Toplantısı" kapsamında basın mensuplarına kenti gezdirdi.


Başkan yardımcıları Mustafa Aydın, Mehmet Fevzi Yücetepe, Habib Arslan ve İbrahim Güllüoğlu ile bazı belediye birim müdürlerinin katıldığı gezide, basın mensuplarına kent merkezinde yürütülen projelerin uygulama bölgeleri gezdirildi ve projelerle ilgili önemli bilgiler verildi.


Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da altyapısı tamamlanmamış bir metre karelik yer dahi bırakılmayacağını ifade ederek, 68 mahallenin tamamına eşit hizmet götürdüklerini kaydetti. Başkan Fakıbaba "Şanlıurfa'da altyapısı tamamlanmamış bir metre karelik yer dahi kalmayacak. Göreve geldiğimiz günden beri kentin alt yapı eksiklerini gideriyoruz. Bu konuda önemli mesafe katettik. İnşallah birkaç ay içerisinde sorunları tamamen aşmış olacağız. İlerleyen dönemde sosyal projelere daha fazla önem vereceğiz" dedi.
Belediye binası önünde başlayan gezi kapsamında ilk olarak Samsat Kapı Meydanı'nda gerçekleştirilen çevre düzenleme çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi aktaran Fakıbaba, bunun yanı sıra Hızmalıköprü ve Karakoyun derelerinin ıslah çalışmalarına da önem verdiklerini söyledi. Daha sonra beraberindekilerle Haleplibahçe Projesi’nin yürütüldüğü bölgeyi ziyaret eden Fakıbaba, projenin en kısa sürede tamamlanabilmesi için çaba sarf ettiklerini, istimlak konusunda yaşanan sorunun aşılması durumunda çalışmaların hızlanacağını kaydetti.


Kentin farklı bölgelerinde alternatif yol açma ve yol genişletme çalışmalarının büyük bir hızla ilerlediğini vurgulayan Fakıbaba, Yakubiye-Kalkan'da yürütülen duble yol çalışması ve eski adıyla ET Balık Kurumu’nun arkasındaki yol genişletme çalışmaları hakkında basına bilgi verdi. Eyüp Peygamber Makamı karşısında çalışmaları hızla yürütülen dev parkın inşasını inceleyen Başkan Fakıbaba ve beraberindeki gazeteciler, sırasıyla Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi (EKOSEP), Katı Atık Bertaraf Projesi, Yeni Hayvan Pazarı (Tarımkent), Şanlıurfa Ticaret Merkezi'ni (ŞUTİM) gezerek dev projelerin son durumu hakkında yetkililerinden bilgi aldılar.


Fakıbaba, gezinin son bölümünde ise, basın mensuplarına Ertuğrul Gazi Mahallesi'ni gezdirdi. Yıldız Konukevi'nde yenilen yemeğinin ardından etkinlik sona erdi. Gazetecilere belediyecilik hizmetleri hakkında genel bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Fakıbaba, yapılan hizmetlerin insan odaklı yürütüldüğünü kaydetti. Şanlıurfa'nın layık olduğu yere doğru koşar adımlarla ilerlediğini vurgulayan Fakıbaba, en kısa süre Türkiye'de örnek iller arasında yer alacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 17:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?