5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gazi Lisesi Cebit'i gezdi

Şanlıurfa Gazi Lisesi öğrencileri bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünyanın en büyük yedinci fuarı olan İstanbul'daki CeBIT Bilişim Eurasia fuarını gezdi.

İstanbul'da açılan fuarı 6 gün içerisinde 70 ülkeden beklenenin üzerinde davetli gezdi. Fuar altı gün içinde 159 bin 302 ziyaretçi ağırladı. Bu ziyaretlerin birini de Gazi Lisesi öğrencileri gerçekleştirdi. Turkcell'in davetlisi olarak 9 Ekim Perşembe günü uçakla giden öğrenciler 2 gün boyunca fuarı dolaştı. Öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Gazi Lisesi Müdürü İsmail Kaya ve Fizik öğretmeni Mine Durak eşlik etti. Öğrenciler, gezdikleri fuarı çok beğendiklerini belirterek, "Fuara katılmamız hayal dünyamızın gelişmesi için çok faydalı oldu" dedi.
Öğrenciler, bu gezi esnasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte Turkcell'in stantlarını gezerek son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi aldılar. Etkinliklere tiyatro sanatçısı Sarp Apak, Manken Ece Sükan'nın da katıldıkları çeşitli yarışmalara katılarak oldukça hoş vakit geçirdiler.

Bu arada öğrenciler Türksat standına kurulan planetaryumda (gökevi) uzay ortamı simülasyonunun yer aldığı gösteride, yıldız oluşumu, uzay asansörü, Satürn gezegeni ve uzayda yolculuk konulu görüntüleri de izleme şansı buldular. Son olarak öğrenciler Turkcell yetkilerine yaptıkları çok değerli katkılardan dolayı teşekkür ederek fuardan ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 12:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?