5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gaziler Günü Şanlıurfa'da da kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM tarafından Gazi unvanı ile onurlandırıldığı gün olan Muharip Gaziler Günü'nün 87. yıl kutlamaları Şanlıurfa'da da çeşitli törenlerle kutlandı.

Valilik önünde sabah Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak şiirler okundu.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, yaptığı konuşmada, üzerinde yaşanılan vatan topraklarının kolay elde edilmediğini hatırlatarak, "Ordumuza sadakat şerefimiz diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, canımızdan aziz vatanımız için şehit düşmüş atalarımızı, kan döküp ömür tüketmiş tüm gazilerimizi 19 Eylül Gaziler Günü'nde rahmetle anıyoruz. Unutulmamalıdır ki; üzerinde yaşadığımız vatan toprakları kolay elde edilmemiştir. Bu vatanın inşa süreci kanlı ve neredeyse bir neslin tamamının canına mal olmuştur. Dün Yemen'de, Çanakkale'de, Kıbrıs'ta şehit ve gazi olan Mehmetçik, bugün hain teröre karşı aynı inanç ve kararlılıkla hayatını feda etmekten çekinmemektedir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bu millet, geçmişte vatanın kurtuluşu uğruna verdiği canı bugün de vatanını bölmeye çalışan hainlere karşı bir an bile tereddüt etmeden seve seve vermeye hazırdır" dedi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen anma törenin ardından Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ve dernek üyeleri Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan’ı makamında ziyaret ettiler.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan burada yaptığı konuşmasında, ülke savunmasının en kutsal görevlerden biri olduğunu söyleyerek, "Sizler bu millete, gençlerimize birer örneksiniz. Gerçekten memleketin, ülkenin savunulması en kutsal vazifelerdendir, sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 85.100.106.xxx Tarih : 20.09.2008 01:12:43

Bu vatan size minnettar...