5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gaziye devlet övünç madalyası

Şırnak'ta Cudi Dağı Çakırsöğüt mevkiinde terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen mayına basması sonucu yaralanarak gazi olan Yusuf Kara'ya Cuhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası Vali Yusuf Yavaşcan tarafından verildi. 

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü dolayısıyla 11 Nisan Stadyumu'nda düzenlenen madalya törenine Vali Yusuf Yavaşcan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 2. Ordu Komutanlığı'nda askerlik vazifesini ifa eden Jandarma Er Yusuf Kara, 2004 yılının Eylül ayında Şırnak ili Cudi Dağı Çakırsöğüt Mevkiinde teröristler tarafından döşenen mayına basması sonucu ayağından yaralanmıştı. Yusuf Kara için Şanlıurfa'da bugün bir madalya töreni düzenlendi. 

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beraati Vali Yusuf Yavaşcan tarafından Yusuf Kara'ya verildi. Vali Yusuf Yavaşcan, Devlet Övünç Madalyası'nı Yusuf Kara'ın yakasına takarken, annesi Mesine Kara ise defalarca zılgıt attı. 

Koltuk değnekleri ile tören alanına gelen gazi Yusuf Kara, davetliler tarafından alkışlandı. Kara, çok mutlu olduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 18:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?