5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gazze'de okul yaptırılacak

Şanlıurfa'da, bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nda toplanacak yardımlarla Gazze'de bir okul yaptırılacağı belirtildi.

III. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları ile ilgili tanıtım toplantısı gerçekleştiren Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç, organizasyona destek verecek sivil toplum örgütlerinin yardımlarıyla İsrail'in saldırılarında eğitimden mahrum kalan öğrenciler için Gazze'ye bir okul yaptırılacağını kaydetti. 22-25 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 3'sü düzenlenecek olan organizasyonla ilgili Öğretmenevi'nde bir basın toplantısı düzenlendi.  Etkinliklerin uluslararası boyutta düzenleneceğini belirten Malğaç, amaçlarının 'iyilik hareketi' sloganı doğrultusunda insanları bir araya getirmek olduğunu ifade etti.

Malğaç, geçtiğimiz yıl İsral'in Filistin saldırısında birçok öğrencinin zarar gördüğüne işaret ederek, öğrencilerin eğitimden geri kaldığını anlattı. Gazze'ye etkinlikler kapsamında bir okul yaptırmayı düşündüklerini söyleyen Malğaç, Gazze'yi seçmelerinde de özel bir neden olmadığını sözlerine ekledi.
Organizasyon kapsamındaki etkinliklerde bir çok yerli ve yabancı misafirin katılacağı, bildirilirken; Sezen Aksu, Hannah Berger, MFÖ ve Sami Savni Özer'in de konser vereceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 18:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?