7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Gecekondu yıkımında tepki

gecekondu yıkımıŞanlıurfa Belediyesi kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek için Osmanlı Mahallesi'ndeki hazine arazisi üzerine yapılan kaçak ev temellerini yıkmaya başladı. Çalışmanın ilk gününde bir bayan, elindeki Kur'an-ı Kerim ile yıkımı durdurmaya çalıştı. 

Şanlıurfa Belediyesi, Osmanlı Mahallesi'nde sabah saatlerinde hazine arazisi üzerine kaçak olarak yapılan gece kondu temellerini yıkmak üzere polis eşliğinde gitti. 

Yaklaşık 70 civarında kaçak yapının temelinin bulunduğu mahallede yıkıma başlayan belediye ekipleri bir evin temelini yıkacakları sırada Emine Demir isimli bayan Kur'an-ı Kerim'i eline alarak kadın polis ve belediye görevlilerine inşaatın yıkılmaması için yalvardı. 

Eşinin hasta ve işsiz olduğunu dile getiren kadın, polis memurlarına evden çıkarttığı Kur'an-ı göstererek, "Lütfen yıkmayın, başka yerimiz yok" diye yakarışlarda bulundu. Tüm yakarışlar boşa çıkacağını anlayan diğer mahalle sakinleri yıkımı kenarda oturarak izledi. Mahallede yürütülen yıkım çalışmalarını yerinde incelemek ve bilgi almak üzere olay yerine gelen Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek çalışmalara destek vermelerini istedi.

Kaçak yapılaşmayla sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydeden Güllüoğlu, "Osmanlı Mahallesi'nde gerçekleştirilen yıkım aslında yine bu bölgedeki insanlara hizmet getirebilmek içindir. Biz hazine arazileri üzerinde yapılmaya çalışılan yapılara müsaade edemeyiz. Çünkü bu vatandaşlara hizmet gelebilmesi için yollara ihtiyacımız var. Yıkımın tamamlanmasıyla mahallede kanalizasyon ve park çalışmaları başlayacaktır" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 16:35:26
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 16:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?