7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Geleceğin çiftçileri eğitiliyor

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) tarafından organize edilen "Lider Çiftçi Yetiştirme Projesi"nin 5. dönem çalışmaları tamamlandı. 

Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Valiliği, Katılımcı Sulama Yönetimi Geliştirme ve Güçlendirme Derneği (SUDER), Pepsi, Tarımsal Enerji Mekanizasyon Araştırma Vakfı'nın (TEMAV) destekleriyle düzenlenen "Lider Çiftçi Yetiştirme Projesi"nin 5. dönem çalışmaları tamamlandı. GAP Bölgesi'nin sahip olduğu tarımsal üretim potansiyelini tümüyle sürdürülebilir olarak kullanabilecek tarım liderleri yetiştirmek amacıyla başlatılan projeyle ilgili bilgiler veren GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Bölge Müdürü İ. Rafet Yılmazoğlu, "Su ve toprak kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması, yeniliklere meyilli tarım liderlerinin yetiştirilmesi, bilgi çağında bilgisayar ve internet erişimini kullanabilme becerisinin kazandırılması, çevre bilincinin aşılanması, görev ve sorumluluk alabilme bilincinin yerleştirilmesi için çocuklarımızı bu kamplara alıyoruz" dedi. 

2002 yılında başlayan, dört devre halinde 12 günlük eğitim çalışmalarını kapsayan kamplardan bugüne kadar 573 öğrencinin faydalandığını anlatan Yılmazoğlu, "Çocukların yaz tatili döneminde eğitilmeleri, eğitim sonucunda kazanılan becerilerin izlenmesi ve geliştirilmesiyle gelecekteki tarım liderlerinin yetiştirilmesini kapsayan projede, öğretmenler ve çeşitli meslekten uzmanlar, eğitmen olarak görev yapmaktadır. 2002 yılından beri devam eden projeyle bugüne kadar 573 öğrenciye ulaşıldı. 2006 yılında 4 devre halinde 12 günlük periyotlardan oluşan kamptan, GAP illerinde kırsal kesimde yaşayan ve 12-15 yaş grubundaki 21 kız ve 154 erkek çocuk faydalandı" diye konuştu. 

Yılmazoğlu, projenin 2007 yılında uluslararası düzeye taşınacağını ifade ederek, yurt dışından gelecek öğrencilere de eğitim verileceğini, bilgi ve birikimin geniş düzeyde paylaşılacağını belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 12:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?