5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Genç kadından mavi kimlik çıktı

Şanlıurfa'da, dini nikahlı olan genç kadının, bıçakla yaralanması sonucu kaldırıldığı hastanede mavi nüfus cüzdanına sahip olduğu anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa'da göçebe hayatı yaşayan K. ailesi arasında yaşandı.

Adı Garibe K. olan ve nüfustaki kimliğinde Garip K. yazılı olan şahıs, kayınbiraderi Nedim A.'nın bıçak darbesiyle sırtından yaralandı. Yakınları tarafından Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kadının mavi renkli erkek nüfus cüzdanını gören görevliler, büyük şaşkınlık yaşadı. 3 yıldır dini nikahlı olan genç kadının şimdiye kadar mavi renkli erkek nüfus kimliği ile yaşadığı anlaşıldı. Göçebe hayatı yaşayan aile, bir yandan yaralanan genç kadının tedavisi için uğraşırken, bir yandan da kızlarına erkek kimliği verilmesinin şaşkınlığını yaşadı.

Durumu anlayan sağlık görevlileri genç kadını tedavi ettikten sonra taburcu etti. Bilinmeyen bir sebepten dolayı yengesini bıçakla yaralayan kayınbirader Nedim A.'nın ise kaçarak kayıplara karıştığı öğrenildi.

Öte yandan, kimliğine göre 16 yaşında olan genç kadının gerçek yaşının daha büyük olduğu belirtildi. Polis kaçan kayınbiraderi ararken, ailenin Şanlıurfa'dan ayrıldığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 10:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?