7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Genç kız kaykamak desteğiyle okulda

Şanlıurfa'da dedesiyle yaşayan Müzeyyen Altun'un okul hayali gerçek oldu. Kaymakam Seddar Yavuz'un yardımıyla genç kız bugün eğitimine kaldığı yerden devam edecek. 

Küçük yaşta babasını kaybettikten sonra annesinin evlendiği üvey babasının kendisini istemediği Müzeyen Altun (15) bir süreden beri Siverek İlçesi Kale Mahallesi'nde dedesiyle yaşıyordu. İlköğretim 8. sınıfta okuldan ayrılan Müzeyyen, okula gidemediği için üzülüyordu. Genç kızın okul hayali önceki gün kapılarını çalan Kaymakam Seddar Yavuz'un yardımıyla gerçekleşti. Eşi Selda Yavuz ile fakir ailelere yardım dağıtımına çıkan Kaymakam Seddar Yavuz, Müzeyyen ve dedesinin ziyareti sırasında genç kızın yaşadıklarını öğrenince hemen harekete geçti. 

Okumak istediğini söyleyen Altun'un, Siverek Kız Meslek Lisesi'ne kaydının yapılmasını sağlayan Kaymakam Yavuz, her türlü maddi ve manevi desteği sağladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan her türlü eksiği tamamlanan genç kız, bugün aylardan beri hayalini kurduğu okula gidebildi. 

Okuyup öğretmen olmak istediğini bildiren Müzeyyen Altun, kendisine verdiği desteğinden dolayı Kaymakam Yavuz ve eşine teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 13:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?