5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Genç Kızlardan anlamlı sergi

Şanlıurfa’da Sosyal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladığı el sanatları sergisi açıldı.

Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen serginin açılış törenine, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç, Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan, SHÇEK İl Müdürü Mehmet Selimoğlu, Sosyal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri ile vatandaşlar katıldı. Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan'ın açılışını yaptığı sergide, 13-18 yaşlarındaki 20 kursiyerin, yaklaşık 2 aylık süren eğitimleri sonrasında hazırlanan 100'ün üzerinde el sanatları görücüye çıkarıldı.

Sergiyi Vali eşi Ayla Yavaşcan ile birlikte gezen Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç, yaptığı açıklamasında, rehabilite edilme konusunda ileri düzeyde yol alınması gerektiğine işaret ederek, "Biz bu çocuklarımızın topluma faydalı bireyler olması anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımız Halk Eğitim Merkezi'nde gördükleri kurslarda yapmış oldukları ürünleri burada sergiledik. Sergiye katılan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Vali eşi Ayla Yavaşcan ise, açılan sergi ile çocukların sesinin daha da çok duyulacağına inandığını söyleyerek, "Biz bu sergiyi çocuklarımızın sesini duyurabilmek için açtık. Ben 3 yıldan beridir buradayım. Çocuklarımıza gereken önemin daha da ileriye taşınması gerektiğine inanıyorum. Ne kadar ilgi gösterirseniz, o kadar ilgi görürsünüz" diye konuştu.
Serginin 9 Ocak tarihine kadar açık kalacağı, sergiden elde edilecek gelirlerin ise Sosyal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerine verileceği aktarıldı.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 15:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?