7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Gençleri topluma kazandırma projesi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamlığı, problemleri olan gençleri topluma kazandırmak için başlattığı çalışmalar meyvesini vermeye başladı. 

Akçakale İlçesi'nde 4 aydan beri Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve Müftülük personelinin ortaklaşa olarak gerçekleştirdikleri "topluma kazandırma" projesi ile 13 genç yeniden hayata merhaba dedi. Maddi-manevi desteğin yanı sıra çeşitli sosyal aktivitelere alınan gençler, sıkıntılarından uzaklaştırıldı. Bazı gençlere, işyeri açması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vafı tarafından maddi destek sağlanırken, bazıları ise sosyal ve sportif aktivitelerle topluma kazandırıldı. Çeşitli problemleri bulunan 17-25 yaş arası gençler, kendilerine verilen destek sayesinde topluma tekrar kazandırılmanın mutluluğunu yaşıyor.
Kaymakamlık desteğiyle iş bulan gençler, "Eğer bize el atmasalardı kendimize zarar vermeye varacak noktaya gelmiştik. Ancak şimdi iyiyiz. Başta Kaymakamımız Muhammet Aktaş'a, İlçe Emniyet Müdürü Salih Poyraz'a ve Müftümüz Mehmet Altun'a teşekkür ediyoruz" dedi. 

Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş, "Bu genç kardeşlerimize desteklerimiz devam edecek. Onlardan ilgi ve alakayı kesmeyeceğiz. Kaymakamlık olarak gereken desteği esirgemeyeceğiz. Bütün çabamız hayata küsmüş ve sosyal hayatta destekten yoksun bu gibi gençleri tekrar hayata döndürmek ve morallerini yüksek tutmaktır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 10:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?