5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gençlik Merkezi yakında tamam

Şanlıurfa'da yapımına başlanılan Gençlik Merkezi binasının 2 ay içerisinde tamamlanacağı bildirildi.


Şanlıurfa Valiliği tarafından İl Özel İdaresi'nin imkanları ile Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ve Köy Hizmetleri'ne ait binada yapımına başlanılan Gençlik Merkezi'nin 2 ay içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.


Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da büyük ihtiyaç duyulan Gençlik Merkezi yapımı konusunda Şanlıurfa İl Özel İdaresi olarak Gençlik Merkezi'nin inşaatına başladıklarını belirterek, "İlimizde 160 bin öğrencimiz, çok sayıda gencimiz var. Ama bunların gidebilecekleri hiçbir yer yok. Şehrimizde de çok sayıda gençlik merkezine ihtiyaç var. Bunlardan ilkini inşa noktasında harekete geçtik. Şehrimizin Bahçelievler Mahallesi'nde daha önceleri Toprak Su Müdürlüğü olan daha sonra köy hizmetleri olan eski binalarımızı onararak gençliğin hizmetine sunma konusunda harekete geçtik. İhale ettik. Şu anda inşaata başlandı. İnşallah önümüzdeki iki ay içinde orada inanılmaz değişikliği herkes görecek. Şu anda harabe görünümü tamamen ortadan kaldırılacaktır" dedi.


Yapılacak olan Gençlik Merkezi'nde birçok sosyal faaliyetlerin yer alacağını kaydeden Vali Yusuf Yavaşcan, "Gençlik Merkezi'nin etrafında yapılacak olan modern spor ve dinlenme tesisleri ile mükemmel bir alan ortaya çıkacaktır. Hatta öyle olacak ki zaman içerisinde yan taraftaki parkında orayla birleşmesi yönünde gerek belediyeden, gerekse de halkın geleceğine inanıyorum. Bu gençlik merkezimiz bittiğinde gençlerimizin eğitilmesi, spora yönlendirilmesi ve boş zamanlarını faydalı işlerle doldurması noktasında çok güzel mekanlar oluşturulacak. Gençlik Merkezinde; basketbol, voleybol sahası, mini golf sahası, gençlerin patenle kayma alanı, judo ve yer sporlarının yapılması için elverişli kapalı spor salonu ve gençlerimizin dinlenme saatlerinde oturabilecekleri kafe ve geniş bir mekan, hanımların ve genç kadınların spor yapabilecekleri spor salonu, yine gençlerimiz için bilgisayar, İngilizce, üniversite hazırlık kursları gibi kursların yapılabileceği sınıflar, odalar bunun gibi çeşitli mekanların yer aldığı Gençlik Merkezi'nin iki ay içinde bitirileceğini ve çalışmaların süratle tamamlanması noktasında takipçi olacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 16:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?