5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gergin meclis toplantısı

Şanlıurfa Belediye Meclisi'nde bugün yapılan oturumda çıkan tartışma sırasında DTP ve AK Partili belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın üzerine yürüdü.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü Şanlıurfa Belediyesi Toplantı Salonu'nda; DTP Belediye Meclis Üyelerinden Ahmet Doğan, Hidayet Eldem, İmhan Paksüt, Cemal Babaoğlu ve Vahap Genç, "Yeni otogarın temelinin Temmuz ayında atılmaması, karpuz üreticilerine kesilen ceza makbuzlarında yaşanan usulsüzlük ve temizlik şirketi tarafından zabıta kadrosunda çalıştırılan 50 personelin zabıta kadrosuna alınmaması" iddiaları ile ilgili soru önergesi verdi. Soru önergesinin oy birliği ile reddedilmesinin ardından salonda tartışma başladı. Salonu terk etmek isteyen DTP'li meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba arasında sözlü sataşmalar başladı. Sözlü sataşmalar sırasında Belediye Başkanı Fakıbaba'nın DTP'li meclis üyelerine, "Sizlerin demokrasi anlayışınızı bütün Urfa biliyor", demesinin üzerine DTP'li üyeler Başkan'a, "Yazıklar olsun size" diye cevap verdi.

Daha sonra Belediye Başkanı Fakıbaba, "Salona güvenlik görevlisi çağırın" dedi ve bağırmaya başladı. Bu sözden sonra daha da alevlenen tartışmaya bu kez AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Moğol da katıldı. Moğol, "Biz buraya polis istemiyoruz. 30 tane meclis üyesi olarak burada bulunuyoruz. Polis çağırmanın ne anlamı var?" diye tepki gösterip Belediye Başkanı'nın üzerine yürüdü.

Belediye Başkanı'na saldırmak isteyen Moğol'u yine meclis üyesi arkadaşları sakinleştirdi. Tartışmalar uzun sürünce Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba toplantıya 10 dakika ara verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 18:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?