5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Geri dönüşüm kuaförlük kursu

Şanlıurfa Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Eyüp Kent El Sanatları Merkezi'nde ilk kez "Geri Dönüşüm Kursu" ve "Kuaförlük Kursu" hizmete açıldı.

Kursların açılışına Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, eşi Gül Fakıbaba, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Alay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Öztürk, Şanlıurfa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kapaklı, Eyüp Kent El Sanatları Merkezi çalışanları, çok sayıda kursiyer ve aileleri katıldı.

Türkiye'de ilk kez, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) tarafından hizmete açılan "Geri Dönüşüm Kursu"nun ikincisi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve eşi Gül Fakıbaba'nın öncülüğünde Şanlıurfa'da Eyüp Kent El Sanatları Merkezi tarafından hizmete açıldı. Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi Görevlisi Tuba Pişkin gözetiminde 35 bayan kursiyerin katılımı ile ilk kez açılan "1. Dönem Geri Dönüşüm Kursu" sayesinde Urfalı bayanlar, evlerinde kullanmadıkları ve çöpe atmak için ayırdıkları birçok eşyayı yeniden değerlendirilerek kullanıma sunuyor. Birbirinden ilginç süs eşyalarının ortaya çıkarıldığı "Geri Dönüşüm Kursu"na şuana kadar Şanlıurfalı bayanlar büyük ilgi gösteriyor. 800 saatlik eğitimi içeren kursun sonunda kursiyerlere sertifika verilecek.

Eyüp Kent El Sanatları Merkezi'nde hizmete açılan diğer ikinci bir kurs ise "Kuaförlük Kursu". Halk Eğitim Merkezi Görevlisi Elif Erdoğan gözetiminde 36 kursiyer ile çalışmalarına başlayan kuaförlük kursunda 800 saatlik eğitimin sonucunda kursiyerlere; saç kesimi, cilt bakımı, fön, boyama, röfle, perma, ağda ve saç bakımı yöntemlerinin öğretilmesi planlanıyor.

Bölge bayanlarının el becerisi kazanmaları konusunda büyük bir rol üstlenen Şanlıurfa Belediyesi'nin El Sanatları Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) gibi merkezler ile bayanlara öncülük ettiğini ifade eden Başkan Fakıbaba, "Belediyemizin bayanlara hizmet vermek amacıyla açmış olduğu merkezlerimiz bölge bayanlarının beceri kazanmasında büyük bir rol üstleniyor. Bu merkezlerimiz sayesinde bayanlarımız el becerilerinin yanı sıra eğitim, sağlık gibi diğer konularda eğitiliyorlar. Ayrıca bayanlarımız ekonomik sorunlar başta olmak üzere diğer birçok sorunla mücadele etmenin yollarını arıyorlar. Bizlere bu konuda destek veren başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve diğer kamu kurum ve kuruluş amirlerine gerçekten çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Başkan Fakıbaba ve eşi Gül Fakıbaba ile diğer davetliler Geri Dönüşüm Kursu'na katılan genç kızlar ve ev hanımları tarafından sergilenen eserleri inceledi ve kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 11:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?