5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Geziye katılan öğrenciler döndü

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Akçakale Kaymakamlığı tarafından, "Yeteneklerimi Keşfediyorum Ülkemi Tanıyorum" projesi kapsamında organize edilen Kapadokya, Çanakkale, Ankara gezisine katılan 45 kişilik öğrenci grubu gezilerini tamamlayıp geri döndüler.

Akçakale Kaymakamlığı'nın hazırladığı ve T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında onaylanan ve finanse edilen, "Yeteneklerimi Keşfediyorum Ülkemi Tanıyorum" projesinin ilk ayağı olan Kapadokya, Çanakkale, Ankara gezisi tamamlandı. Akçakale köy ilköğretim okullarından Pekmezli, Yeşiltepe, Yalıntaş, Büyüktokaç, Marastin ve Akdiken köyünde başarılı olan ve şu ana kadar köyünden hiç çıkmamış toplam 45 kişilik öğrenci gurubu geziye katıldı.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Yurdumuzun Çanakkale, Kapadokya, Ankara gibi çeşitli bölgelerini gezen öğrencilerimiz, eminim ki, düşünce ve hayata bakışları değişmiştir. Bizim bu gibi etkinlikleri desteklememizin amacı, öğrencilerimizin başarıya daha çok odaklanmaları için motive olmaları, sadece kitapları okuyarak değil, bizzat kendileri de bazı şeyleri görerek, yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktır. Bu gezide gözetmen olarak bulanan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsa Temelci, SODES Proje Koordinatörlerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ederim" dedi.

Gezi hakkında açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, "Çocuklarımızla Türkiye'nin neredeyse dört bir tarafını gezdik. Çocuklarımızın doğup büyüdüğü yerlerin dışında yurdumuzun tarihi ve turistik bölgelerini gezmek hem onlar için hem de bizler için unutulmaz birer anı oldu. Bizlere bu imkanı sağlayan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'e şahsım, öğretmen ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz" dedi.

Geziye katılan öğrenciler ise, "Geziden çok mutlu olduk. Kapadokya'da Peribacalarını, Ürgüp'ü, Göreme ve Soğanlı Vadisi'ni, Yeraltı Şehri Derinkuyu'yu ve Çömlek şehri Avanos'u gezdik. Çanakkale'de şehitlerin mezarlarını görmek, bizi ne kadar çok üzdüyse de Çanakkale Boğazını vapurla geçmek bizi çok mutlu etti. Çünkü ilk defa vapura bindik. Her zaman televizyonda gördüğümüz başkentimiz Ankara'yı ve Anıtkabiri gezmek bizi hem mutlu etti hem de duygulandırdı. Bize bu imkanı sağlayan Akçakale Kaymakamımız Şefik Aygöl' e çok teşekkür ederiz" diye konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 12:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?