5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gıda terörüne geçit yok

Şanlıurfa'da, içeriğinde sağlığa zararlı katkı maddesinin bulunduğu iddia edilen 219 kova yoğurt, polis ve zabıta ekipleri tarafından ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da son 15 gün içerisinde marka ihlali yapılarak piyasaya sağlıksız yoğurt sürüldüğü ihbarını alan Şanlıurfalı yoğurt üreticisi Bahattin Türkmenoğlu, polise ihbarda bulundu.

İl dışından Ali A. yönetimindeki 27 NY 628 plakalı bir minibüsle Şanlıurfa'ya sağlıksız yoğurt getirildiği ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Değişik markalarda yoğurtları düşük fiyatla Yenişehir Mahallesi Salı Pazarı yanında dağıtım yapan şahsın kullandığı minibüs durdurularak, Yenişehir Polis Merkezi'ne götürüldü. Burada yapılan incelemelerde 24 değişik firmaya ait 5'er kiloluk 219 kova yoğurt bulundu. Şanlıurfa Belediyesi Zabıta ekiplerine haber verilmesinin ardından minibüsteki yoğurdun marka tespiti yapıldı. Yapılan tespitlerde Şanlıurfa'da üretimini 5 yıl önce durduran bir fabrikanın ismini taşıyan yoğurt kovaları da bulundu.

İçerisinde jelatin gibi katkı maddelerinin olduğu iddiası üzerine yoğurtlar, zabıta müdürlüğüne teslim edildi. İncelenmek üzere gıda laboratuarına gönderileceği öğrenilen yoğurtların sağlığa zararlı olduğunun belirlenmesi halinde imha edileceği öğrenildi. Ali A. hakkında ise marka ihlali yaptığı gerekçesiyle işlem başlatıldı.
Şanlıurfa'da yaşayan her insanın, sağlıklı besinler almak ve sağlıklı gıda ürünlerini tüketmek en doğal hakkı olduğunu belirten Birak Yoğurtları Üretici Bahattin Türkmenoğlu, "Yoğurtları değişik değişik kovalara koyup ucuz fiyata vatandaşa satıyorlar. Bunların içinde zehirli maddeler var. Çeşitli markalar da yoğurtlar var. Bizim markalarda bu yoğurtların içerisinde vardır. Milleti uyarıyoruz. Bu tür yoğurtlara rağbet göstermesin. Vatandaş yoğurdun muhafaza kapağına dikkat etsin. Yoğurdun su çıkmasına dikkat etsin. Su vermeyen yoğurtların hepsi zehirlidir. Bu yoğurtların hepsi jelatinlidir. Tahlil etsinler ortaya çıkar. Tarım İl Müdürlüğü'nü göreve çağırıyoruz. Boş kovalar ile ilgili olarak, kovaların kaldırılması ve geri iadesinin olmamasıdır. Bu tür yoğurtlar 15-20 gündür piyasaya sürülüyor. İşin peşine düştük ve bugün yakaladık. Bizim kovalara yoğurt koyup piyasa sürüp, satıyorlar. Ucuz diye satıyorlar, millet ucuz diye rağbet gösteriyor. Tarım İl Müdürlüğü bu kovaları kaldırırsa böyle bir şey yaşanmaz. Herkes kendi markasını vurup satar" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 13:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?