5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

GİDEM'ler GAP'a hayat veriyor

GAP'ta yeni yatırımların özendirilmesi amacıyla kurulan GİDEM'ler, GAP'a hayat veriyor. Son 4 yılda 400'ün üzerinde projeye destek verildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı ile birlikte yürütülen program kapsamında Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa'da faaliyetlerini sürdüren Girişimciyi Destekleme ve Yönlendirme Merkezleri'nin (GİDEM) son dört yılda 400'ün üzerinde projeye destek verdikleri belirtildi.

Danışmanlık ve bilgi merkezleri şeklinde organize edilen GAP GİDEM'lerin faaliyetlerinin, GAP idaresinin yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Birliği (KOSGEB) ve Türkiye Kalkınma Bankası (TKB) uzmanlarının yer aldığı yönetim kurulu tarafından yönlendirildiği belirtildi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden alınan bilgiye göre, Şanlıurfa GAP GİDEM'in son 4 yılda, uygun yatırım alanı, teknik bilgi, makine, ekipman araştırması, teşvik mevzuatı ve uygulanmasıyla finansman kaynakları, pazar araştırması ve ortak arama gibi konularda toplam 398 projeyi desteklediği belirtildi.

Şanlıurfa GAP GİDEM'in destek verdiği projeler arasında, Koç Holding tarafından 17 milyon dolarlık yatırım bedeliyle Şanlıurfa- Viranşehir karayolunun 26. kilometresinde kurulan Koç-Ata süt ve besi ürünleri çiftliğiyle, Siverek ilçesine bağlı Karacadağ bölgesinde İl Özel İdareye ait arazide özel bir şirket tarafından kurulan su ürünleri tesislerinin olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 10:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?