5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Göbeklitepe İngilizlerin de gündemine

Şanlıurfa'da bulunan 11 bin 500 yıllık yerleşim alanı Göbeklitepe'nin dünya basınında gündem oluşturması, Almanlar'dan sonra İngilizler'in de bu bölgeye yönelmelerine neden oldu.

İngiltere'nin güzide üniversiteleri arasında yer alan Glasgow Üniversitesi'nin 20 kişiden oluşan Arkeolog Grubu, Öğretim Görevlisi Mr. Lionel Masters başkanlığında 11 Temmuz Cuma Günü Şanlıurfa'ya geliyor.

Şanlıurfalı Turizm Rehberi Mahmut Çoban'ın daveti üzerine Göbeklitepe'de gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen arkeolog grubu, Göbeklitepe'nin yanı sıra Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerini de gezecek.

Şanlıurfa'nın 15 kilometre kuzeydoğusunda yer alan ve Neolitik döneme ait yerleşim birimi olduğu belirlenen Göbeklitepe, ilk kez 1963 yılında İstanbul Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi'nden görevlilerin yürüttüğü yüzey araştırmaları sırasında fark edilmişti.

Geçtiğimiz yıl içersinde, Der Spiegel Dergisi'nde çıkan makalede, Hz. Adem ve Havva'nın burada yaşadığı iddiaları yer almıştı. Yetkililer, Göbeklitepe'de sürdürülen arkeolojik kazılarda, "Tarih öncesi yaşam ve uygarlığa

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 19:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?