5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Göbeklitepe'ye yol yapılıyor

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın ziyaretinin ardından verdiği talimat üzerine 12 bin yıllık tarihe sahip Göbeklitepe'nin yolu İl Özel İdaresi tarafından yapılmaya başladı.

Şehri tanıyıp, sorunlarına çözüm üretmek için göreve başladığı ilk günden itibaren gezi ve incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, ziyareti sırasında yolunun bozuk olduğunu gördüğü Göbekiletepe'nin yolunun yapılması için talimat vermişti.

Vali Okutan'ın talimatının ardından dün 11 iş makinesi yol yapım çalışmalarına başladı. İl Özel İdaresi'nin kaynakları ile yaptırılan yolda, iş makineleri yolu sıkıştırıp asfaltlayarak turistlerin sorunsuz olarak Göbeklitepe'ye gitmesini sağlayacak. Yaklaşık 1 hafta içinde bitmesi beklenen yolun yapımında 3 greyder, 1 silindir, 1 arazöz ve 6 kamyon çalışıyor.

Şanlıurfa'nın turizm açısından en önemli merkezlerinden biri olan Göbeklitepe'nin yolunun bozuk olması ve buraya gelen turistlerin bu kötü yolda seyahat etmek zorunda kalmaları engellemek isteyen Vali Okutan, 12 bin yıllık tarihe sahip tapınağın daha iyi tanıtılmasını amaçlıyor.

Şanlıurfa'yı müze şehir olarak tanımlayan Vali Nuri Okutan, dünyanın en eski mabedi olan 12 bin yıllık Göbeklitepe'yi ziyaretinde, "Gördüm ki Şanlıurfa gerçekten bir müze şehri. Çok tanrılı dinlerden, tek tanrılı dinlere uzanan tarihi geçmişi içinde üzerinde birçok medeniyet barındırmış. Yapılan kazılarda elde edilen eserler Şanlıurfa'yı dünyanın en önemli Turizm Destinasyonu yapmaya yeter. Bize düşen bu değeri dünya ile buluşturup, tanıştırmak. Halkımıza düşen ise bu değerleri koruyup, sahip çıkmaktır" dedi.
Vali Okutan, Göbeklitepe yolunun asfaltlanması için gerekli çalışmaların yapılması yönünde bir süre önce de talimat vermişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 18:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?