5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Göç tartışıldı

Şanlıurfa Belediyesinin ev sahipliğinde, Valilik, Harran Üniversitesi ve STK'lar bir araya gelerek "Göç ve Göçün Özellikle Kadınlara Yönelik Olumsuz Etkileri"ni tartıştı. 

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe belediye olarak sosyal belediyecilik anlayışını benimsediklerini, bu konuda göçün yoğun olarak yaşandığı mahallerden başlayarak kadın, gençlik ve mesleki eğitim merkezleri açarak bu hizmetlerin artırılacağını dile getirdi. 

Şanlıurfa Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde yürütülen EKOSEP (Göç Alan Kentlerde Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi) eğitim programı kapsamında Şanlıurfa Belediyesi Meclis Salonu'nda "Göç ve Kadının Sosyal Sorunları" konulu bir açık forum düzenlendi. 

Yıldız Tokman tarafından gerçekleştirilen foruma, Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Harran Üniversitesi'nden öğretim üyeleri, Şanlıurfa Barosu, Kadın Hakları Komisyonu Başkanı, GAP İdaresi Uzmanları, Şanlıurfa Belediyesi'nin ilgili birimleri, EKOSEP Proje Koordinasyon Birimi Üyeleri, Yerel Gündem 21 Kadın Meclis Başkanı, Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İl Genel Meclisi, Kadın Komisyonu Başkanı, Birleşmiş Milletler Ortak Programı Koordinatörü ve EKOSEP İl koordinatörü ve Eğitim Uzmanı Ayşe Saltan katıldı. 

Forumun açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, kent için katılımcı bir sosyal politikaya katkı sağlamak amacıyla bir araya gelindiğini, Şanlıurfa'da yaşanan yoğun göç ve bununla bağlantılı olarak ortaya çıkan sosyal sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek, EKOSEP gibi kapsamlı bir projeyle çözüm arayışlarını hızlandırmaya çalıştıklarını kaydetti. 

Sosyal Belediyecilik alanında bir zihniyet değişikliği yaşadıklarını ve bir çok sosyal projeyle bunun çok olumlu yönde geliştiğini vurgulayan Yücetepe, Hayati Harrani ve Süleymaniye Mahallelerinde kurulmakta olan Kadın Destek Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezinde yapılacak faaliyetleri anlattı. 

Kentte yaşanan sosyal sorunlar ve özelde de kadının sosyal sorunlarının tartışıldığı forumda, sosyal hizmetlerin yerinde sunumu, mevsimlik göçün sosyal hizmet sunumunda yarattığı zorluklar, özellikle bu olgunun temel eğitim üzerindeki etkileri, kız çocuklarının okullaşma oranların etkileri, mikrokredi projelerinin kadını güçlendirmesindeki etkileri ve kadınlarla ilgili çalışmaların kurumlar arası işbirliği ve STK'ların katkılarıyla etkisinin artırılabileceği vurgulandı. 

Tüm katılımcılar, düzenlenen forumla, Göç ve Kadın konusunda çalışan Valilik, Belediye ve STK'lar, birbirini tamamlayan faaliyetlerini paylaşma fırsatı buldular ve işbirliklerini artırmaya karar verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 14:20:58
Güncelleme :30 Kasım 2008 Pazar 14:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?