30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Golfün kalbi Urfa'da atacak

Sosyete sporu olarak anılan golfe olan ilgi son yıllarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde artarken, özellikle kısa sürede Şanlıurfalılar'ın gözde spor dalları arasına girmeyi başardı. Özel Şanlı-Ata Koleji'nin girişimleriyle yapılan mini golf kortu, bölgede yaygınlaştırılmasına çalışılan sporun gelişimine büyük katkı sağlıyor.

Şanlıurfa'da 100 öğrenciye kurs veren golf antrenörü Aslı Aydın, bölge insanının golfü kısa sürede seveceğini belirterek, "Bu sporu ilk olarak pilot okul seçilen Özel Şanlı-Ata Koleji'nde başlattık. Bu sporu ileriki günlerde her yaştan ve her meslek grubundan insanlar sevecek. Burada golf sahası yapıldığı zaman golf sporunda Güneydoğu'nun sesi olacağız" dedi.

Şanlıurfa Golf İl Temsilciliği'ne getirilen Ömer N. Kapaklı, amaçlarının GAP'ın merkezinde golf sporunu Şanlıurfa'ya yaymak olduğunu dile getirerek, "Şanlı-Ata Koleji pilot olarak seçildi. Golf Federasyonu Şanlıurfa'yı önemsiyor. Golf sporunu yaygınlaştırmak için malzemeleri bize onlar gönderdi. Federasyon yetkilileri gelerek bu sporun yaygınlaşması için gerekli katkıyı verecekler. Urfa, GAP'la birlikte büyüyen gelişen bir kentimiz. Medyamız aracılığıyla da bu sporu geliştireceğimize inanıyoruz. Golf sahalarını kurulmasıyla birlikte çok güzel bir tesisi Şanlıurfa'ya kazandıracağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 14:45:27
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 17:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?