5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Gonca Güllerimiz Solmasın' projesi

Birecik İlçe Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen "Gonca Güllerimiz Solmasın" projesi kapsamında 200 anneye çeşitli elektrikli ev aletleri dağıtıldı.

Birecik Kaymakamlığı tarafından, ilçe genelinde okul öncesi eğitiminden faydalanan çocukların sayısını çoğaltmak amacıyla ev ev gezilerek, okul öncesi çağdaki çocuklar tespit edilerek, bunların okul öncesi eğitiminde faydalanmaları için fiziki mekanlar hazırlandı. Her çocuğa oyuncak ve kırtasiye yardımının yanı sıra kurayla belirlenen 200 anneye televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü ve masası, mutfak robotu, halı, battaniye, mikro dalga fırın gibi hediyeler dağıtıldı.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, "Anaokulumuzun ve ana sınıflarımızın bakımı yapılmakta, malzeme eksiklikleri giderilmekte ek olarak da ihtiyaç duyulan köylerimizde kullanılmak üzere 10 adet prefabrik ve iki adet betonarme ana sınıfı oluşturulmaktadır. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı öncesinde kurulan ekip ev ev gezdi. Okul öncesi yaştaki çocuklar tespit edilmiş, bunların okul öncesi eğitiminde faydalanmaları için fiziki mekanlar hazırlanmıştır. Her çocuğumuza oyuncak ve kırtasiye yardımları, çocuklarımızın annelerine de konuya daha dikkat çekmek için kurayla belirlenecek 200 annemize televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü ve masası, mutfak robotu, halı, battaniye, mikro dalga fırın gibi hediye edileceği söylemiştik ve bunu gerçekleştirdik. Bu tür etkinliklerle hedefimiz üç yıl öncesine kadar 550'lerde olan okul öncesi öğrenci sayısı bin 850'lere çıkmıştır. Bu sayının 2 bin 400 olması için çalışmalar devam etmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 11:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?