5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gönül Köprüsü'nde son grup

"Gönül Köprüsü" Projesi kapsamında İstanbul'a giden son öğrenci grubu olan Şanlıurfalı 400 öğrenci, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın katıldığı bir törenle evlerine uğurlandı.


Veda törenine, Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Birimi Sıra Gecesi ekibinin muhteşem konseri damgasını vurdu. Sıra Gecesi ekibi, birbirinden güzel Urfa türkülerini bu kez devlet erkanının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte İstanbullular için seslendirdiler. İstanbul Valisi Muammer Güler'in sıra gecesi ekibine eşlik ettiği gözlerden kaçmadı.


3 Haziran'da Diyarbakır'da başlatılan projenin tamamlanmasıyla birlikte 100 bin öğrencinin doğudan batıya, batıdan doğuya gönül köprüsü kurması hedeflendi. Temmuz ayı sonunda bitirilecek projenin İstanbul ayağında ise bugüne kadar 6 bin öğrenci misafir edildi.


Gönül Köprüsü' projesinde 81 ilden seçilen 100 bin öğrencinin farklı illeri ziyaret ederek Türkiye'yi daha iyi tanımaları ve hayatlarında ilk kez yaşayacakları deneyimlerle ömür boyu sürecek dostluklar oluşturması hedeflendi. İlköğretimde 7. ve 8. sınıflarda, ortaöğretimde 9. ve 10. sınıflarda okuyan öğrenciler beşer günlük seyahatlerle gittikleri illerde kültürel etkinliklere katılıp, yeni arkadaşlıklar kurdular. Gezilerde her otobüste ilgili ilin İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından atanan bir okul müdürü ve iki öğretmen öğrencilere eşlik etti. Seyahatlerin ilk 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, son 2 günü ise her öğrenciden sorumlu mihmandar aile tarafından gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 17:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?