3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Görenleri şaşkına çevirdi

Şanlıurfa'da tren raylarının modernizasyonu için çalışan iş makineleri, görenleri şaşkına çevirdi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinden geçmekte olan tren raylarının modernizasyonu için çalışan iş makinelerini görenleri şaşkına çevirdi.

Mardin'in Nusaybin ve Gaziantep'in Karkamış ilçelerini birbirine bağlayan demiryolunun modernizasyonun Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesi kısmında yürütülen çalışmalarda karada ve demiryolunda hareket etme kabiliyetine sahip kamyon ile aynı zamanda tren raylarında hareket ederek kaynak işlemi yapan araç görenleri hayretler içerisinde bırakıyor. Fiyatının 2.2 milyon Euro olduğu öğrenilen kaynak makinesi, tren raylarına 60 tonluk basınç uygulayarak lehim kullanmadan kaynak yapıyor.

Türkiye'de sadece 7 tane olduğunu ifade eden şirket çalışanı Çetin Niyazi Kum, "Tren kamyon karışımı olan kaynak makinesi karada ve raylarda hareket etme kabiliyetine sahip bir makinedir. Karada 120 kilometre, raylarda 90 kilometre hız yapan kaynak makinemiz teknolojinin son ürünlerinden bir tanesidir. Onun dışında ekskavatör adlı iş makinemizde kara ve raylarda hareket etme özelliğine sahiptir. Karada ve raylarda hareket etme özelliğine sahip olan iş makinelerimiz sayesinde beden gücüne daha az ihtiyaç duyulduğundan az zamanda daha fazla iş yapıyoruz" dedi. -
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2012 Salı 12:57:15
Güncelleme :21 Şubat 2012 Salı 17:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?