5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Görme engelli kardeşlere yardım eli

Viranşehir ilçe Kaymakamı Ogün Bahadır, köyde yaşayan görme özürlü 8 kardeşe sahip çıkarak, kardeşlerin köyde değil ilçe merkezinde yaşamalarını sağladı.

8 kardeş, Kaymakamlığın yardımı ile alınan bahçeli müstakil bir evde yeni bir hayata başladılar.

Viranşehir ilçesine bağlı Demirci Köyü’ne bağlı Eski Demirci mezrasında ikamet eden Kaman ailesinin görme özürlü 8 çocuğunun yaşam mücadelesine bir destekte Viranşehir Kaymakamlığı’ndan geldi. Ailenin durumunu öğrendikten sonra bir çok yardımda bulunan Kaymakam Ogün Bahadır, görme özürlü 8 kardeşin daha iyi bir sağlık hizmeti alabilmeleri için Viranşehir merkezde ev aldırdı. Para, gıda ve sağlık yardımlarında bulunan Bahadır, ailenin köyde sağlık yardımlarından faydalanamayacağından dolayı ilçeye gelmelerini sağladı. Cumhuriyet Mahallesi’nde bahçeli müstakil evde ikamet etmeye başlayan aileyi evinde ziyaret eden Bahadır, köydeki evde ciddi sıkıntılar yaşayan ailemiz böylelikle bir sıkıntılarından kurtuldular. Hem ev sahibi oldular hem de sağlık hizmetlerini almak için imkanlar doğdu" dedi.

Sürekli olarak doktor kontrolünde olmaları gereken kardeşler, yeni evlerinde ilçenin imkanlarını kullanamaya başladılar. Yeni evleri için para yardımında da bulunan Bahadır, aileye 5 bin YTL'lik çek verdi. Ayrıca ramazan dolayısı ile de aileye gıda yardımında bulunan Kaymakam Bahadır, yardımlarının devam edeceğini belirtti.

Öte yandan aileye evde sağlık hizmeti çerçevesinde maaş bağlanırken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da maddi destek sağlandı. Ayrıca Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma bünyesinde bulunan aşevinden de aileye günlük yemek veriliyor. Kaymakama şükranlarını ileten Baba M. Nuri Kaman, "Kaymakam beyin sayesinde çocuklarımın yüzü gülmeye başladı. Allah ondan razı olsun" dedi.

Kaymakam Bahadır, aile için doktorlarla görüştüklerini görmeleri içinde ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 12:52:04
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 12:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?