5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Görme engellilerin talepleri

Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Remzi Korkut, Şanlıurfa'daki üyelerle bir araya geldi.

Şanlıurfa Hekimdede Mahallesi'nde bulunan Görme Engelliler Derneği'nde bir araya gelen görme engelliler, burada bir basın açıklaması yaptı. Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Remzi Korkut, dünya istatistiklerine göre, ülkemiz nüfusunun yüzde 12,29'nun engelli olduğunu ve yaklaşık yüzde 10'nun görme engelli olduğunu söyledi.

Korkut, "Aslında özürlü olmak bir suç olmayıp engelli çocuğa da sahip olmak bir ceza değildir. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de pek çok sivil toplum örgütü bulunuyor.

Türkiye'de 10 dernek bir araya gelerek Görme Engelliler Federasyonu'nu oluşturmuştur. Tüm kardeşlerimizin eşit koşullarda hak ve menfaatlerini korumaya çalışıyoruz. Bütün yöneticileri ile iletişim kurup görüşmeler yaparak sorunlarımızı anlatmak, paylaşmak ve hak ettiğimiz yere ulaşmak için çaba sarf ediyoruz. Bugün peygamberler şehri, ülke medeniyetine öncülük etmiş, halen Ortadoğu ve Türkiye'nin istikbaline ışık tutup yön verecek Şanlıurfa iline bu ismi taşıyan Görme Engelliler Derneği ve bu derneğin üyeleri ile bir araya gelmek istedik.

5387 sayılı Özürlüler Yasası pek çok yeni hak ve olanaklar getirmiştir. Ancak yasa ile tanınan haklarla ilgili ve yetkililerin talep ve çalışmaları ile elde edilir. 5223 Dernekler Yasası'nın engelliler derneklerine tanıdığı işletmecilik hakkı da bunlardan birisidir. Bugün özürlüler dernekleri kendi içlerinde iktisadi işletmeler, hatta şirketler kurarak, Türk iş hayatına katılma şansı bulmuş, bu şekilde üreten, paylaşan, devlet maliyesine katma değer veren ve istihdam sağlamayan kurumlar olma şansı yakalamıştır. İşte Şanlıurfa Engelliler Derneği bunlardan birisidir" dedi.

Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Remzi Korkut, Şanlıurfa Belediyesi tarafından toplu taşımanın ücretsiz yapılmasını ve su kullanımında da yüzde 40 indirim yapılmasını istedi. Korkut, bu uygulamaların başka illerde indirimli ve ücretsiz olduğunu da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 20:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?