5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Göstericilere çevik kuvvet müdahelesi

Şanlıurfa'da, DTP İl Teşkilatı ve aralarında 14 sivil toplum örgütünün bulunduğu "Barış Platformu" üyeleri, AK Parti il binasının önüne siyah çelenk bırakmak isteyince çevik kuvvetin müdahalesi ile karşılaştı.

Şanlıurfa'da pazar günü yaşanan gerginlik, bugün de devam etti. DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, İHD, Eğitim-Sen, SES, BES gibi 14 sivil toplum kuruluşunun bulunduğu "Barış Platformu" üyesi 50 kişi, bugün Karakoyun İş Merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. Grup, açıklama sonrasında yanlarında getirdikleri siyah çelengi AK Parti İl Başkanlığı önüne bırakmak istedi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çelengin parti binasının dışında bulunan tabelanın önüne koyulması ikazına rağmen grup, parti binasının kapısına bırakacağını belirterek içeri girmeye çalıştı. Polis megafonla, "Basın açıklamanızı yaptınız. Bu saatten sonra dağılmazsanız hakkınızda yasal işlem yapılacak ve gözaltına alınmalar başlayacak" uyarısı yaptı. Şanlıurfa Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Durmaz da telsizle Emniyet Müdürü Kutlay Çelik'i anons ederek konu hakkında ne yapılması gereğini sordu. Çelik, grubun parti binasının önüne alınmaması anonsunu yaptı. Polis, burada ikinci kez megafonla anons yaparak grubun dağılmasını istedi ve 3 dakika süre verildi. Polisin verdiği sürenin dolmasının ardından, çevik kuvvet polisleri ellerindeki kalkanlar ile grubu geri püskürtürken arbede yaşandı. Polis burada üçüncü kez megafonla uyarıda bulundu. Burada polisle DTP İl Teşkilatı Başkanı İbrahim Ayhan arasında adeta megafonlu restleşme yaşandı. Polis uyarılarını sürdürürken, İbrahim Ayhan yapılan uygulamanın yanlış olduğunu savundu. Arbede sırasında AK Parti il binasına konulmak istenen çelenk de parçalandı. Sivil toplum kuruluşlarını temsilen gelen grup, daha sonra olayı protesto etmek amacıyla 5 dakikalık oturma eylemi yapma kararı aldı. Çevik kuvvet polisinin oluşturduğu daire içerisine oturan grup, 5 dakikalık eylem sonrasında bir açıklama yaparak polisin tutumunu kınadığını söyledi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet polisi, olayların tekrar cereyan etmemesi için AK Parti il binası önünde güvenlik önlemi aldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 14:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?