4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Gözaltılar serbest bırakıldı

GÖZALTINDAKİLER SERBEST BIRAKILDI

Şanlıurfa' da dün izinsiz gösteri yaparken gözaltına alınan 8 kişi çıkarıldıkları mahkemenin ardından serbest bırakıldı.

Dün akşam saatlerinde KESK Kadın Sekreterliği Koordinesinde daha önce Hakkari'den yola çıkarak Şanlıurfa Eyyüp Peygamber Camii önüne gelen kadınlar Cezaevine yürümek istemişti. Burada polisin müdahalesiyle gözaltına alınan 8 kişi çıkarıldıkları mahkemenin ardından serbest bırakıldı. Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet mahkeme çıkışında kendilerinin Şanlıurfa kamoyununda tanınan kişilerin olduğunu söyledi. Dehşet," Bu tarz bir müdahalenin barışa demokrasiye ve emek mücadelesine bir müdahaledir.

Dünkü Eylemde Kadın arkadaşlarımızın Türkiye genelinde kadınlarının yapmış olduğu bir eylemdir. Bizlerde bu eyleme destek olduk. Her türlü ısrarlı çabamıza rağmen genel merkez yöneticilerimiz gelsin o şekilde bir görüşme yapalım, ortak yolu buluruz dememize rağmen yöneticicilerimizi tanıştırmaya fırsat bulmadan darp edildik ve gözaltına alındık. KESK' i Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Emniyeti belli bir çizgiye getirmeye çalışıyor. Şanlıurfa'da KESK kendi çizgisini zaten çizmiştir. Kimse bizi bu çizgiden

alı koyamaz" dedi. Serbest bırakılan 8 kişiyi mahkeme çıkışında alkış ve sloganlarla KESK üyeleri karşıladı.

GÖZALTINDAKİLER SERBEST BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 17:11:01
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 18:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?