5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Grev yapan esnaf yürüyüşe kalktı

Şanlıurfa'da iş yerleri mühürlendiği için 4 gündür açlık grevi yapan esnaf, muayene olmak için yürüyüşe geçti. Grup, kendilerine ambulans gönderilmediği gerekçesiyle hastanede olay çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, şehir içinde iş yerleri mühürlendiği için 4 gündür açlık grevi yapan esnaf grubundan bazıları rahatsızlanınca yaklaşık 150 kişinin katıldığı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Hastaneye giden grup, yol boyunca Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı istifaya çağırarak sloganlar attı. Yağmur altında yürüyen esnaf, Şanlıurfa Askerlik Şubesi önüne gelerek 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından yürüyüşe devam eden grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Slogan atan gruba cadde üzerindeki esnaftan bazıları da alkışlarla destek verdi.

Daha sonra Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne gelen gruptan durumları kötü olan 6 kişi, acil serviste muayene oldu. Muayene sırasında bazı esnaf hastanenin kendilerine ambulans göndermediğini ileri sürerek taşkınlık yapınca polisler tarafından acil servisten çıkarıldı. Aynı şahıslar, polislerin kendilerine küfrettiği iddiasıyla taşkınlığa devam etti. Bir anda yaşanan arbede, polisler tarafından yatıştırılmaya çalışıldı. Daha sonra grup dün rahatsızlanarak hastalanan arkadaşlarını ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?