5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Güler'in Suriye fotğrafları yayınlandı

Şanlıurfa'da günlük yayınlanan Sembol gazetesi, Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan'ın kara çarşaflı fotoğraflarını basına sızdırdığı öne sürülen eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü M. Kamil Güler'in Suriye gezisindeki fotoğraflarını yayınladı.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan'ın eşi Ayla Yavaşçan'ın, Suriye gezisi sırasında 'kara çarşaf' giymesine ilişkin basında çıkan haberlere son noktayı Sembol Gazetesi koydu. Kente günlük yayın yapan yerel gazete, vali eşinin çarşaflı fotoğraflarını basına sızdırdığı iddia edilen eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü M. Kamil Güler'in programda, fotoğraf çekerken çekilen fotoğraflarını bugün manşetten yayınladı. Fotoğraflarda, eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü M. Kamil Güler, programda bulunan eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun arkasından elindeki fotoğraf makinesi ile programı kamu görevlisi olarak takip ediyor. Vali eşi Ayla Yavaşcan ise, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun da katıldığı programda, başı açık bir şekilde bulunuyor. Gazetenin manşetinden yayınlanan haberde, Vali Yusuf Yavaşcan'ın, fotoğrafları eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü M. Kamil Güler'in sızdırdığı iddiasını daha da güçlendirdiği belirtiliyor.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şahin Öznur, yaptığı açıklamasında, Vali Yusuf Yavaşcan ve eşine yönelik çarpıtma haberlerin basın özgürlüğü ile hiçbir alakası olmadığının açıkça ortada olduğunu belirterek, "Tamamen kişisel kin ve çıkar uğruna yapılabileceği iddia edilen bu haberleri Sembol Gazetesi olarak şiddetle kınıyoruz. 10 Kasım'da Atamızın anılarını en içten andığımız bir günde bu tür haberlerle Türkiye gündemini çarpıtmakta son derece üzücü ve vahim bir olaydır. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki; yıllarca ticari ve siyasi çıkarlarından dolayı Türkiye'yi Ortadoğu'dan koparıp bölgesinde zayıf ve yalnız ülke konumuna getirmek için her türlü politikayı deneyen bazı egemen güçler, bugün baktıkları zaman aslında kendilerine pek fazla bir iş kalmadığını görmenin rahatlılığı içersindeler. Çünkü Türkiye'de bu ve bunun gibi olaylar yine Vali Yavaşcan'ın deyimi ile 'Sırtından bıçaklanma' deyimi ile birebir örtüşmektedir. Tekrar tekrar yaşananları kınıyor ve bu olayların basın özgürlüğü ile hiçbir alakasının olmadığını belirtmek istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?