5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Gülpınar belediye tesislerini gezdi

TBMM Başkan Vekili AK Parti Şanlıurfa milletvekili E. Cenap Gülpınar, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte Şanlıurfa Belediyesi'ne ait bazı sosyal merkezlerde gezi ve incelemelerde bulundu.

TBMM Başkan Vekili Gülpınar, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve beraberindeki heyet, ilk olarak Eyüp Peygamber Makamı bitişiğinde ŞUTSO'nun katkılarıyla yaptırılan çorba evini ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Sosyal Yardım Birimi Hüseyin Çelik tarafından karşılanan heyet, çorba evindeki incelemenin ardından, İmam Bakır Mahallesi'nde hizmet veren Ferankent El Sanatları Merkezi'ni ziyaret etti.

Burada kursiyerlerin el emeği, göz nuru ahşap boyama, takı tasarım gibi eserlerini inceleyen TBMM Başkan Vekili E. Cenap Gülpınar, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve beraberindeki heyet, daha sonra kuaförlük kursundaki kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Sürekli Eğitim Merkezi'ne (SEM) gelen heyet, tekstil, dikiş-nakış ve diğer branşlardaki kursiyerlerle görüştü. Şanlıurfa'nın tanıtımına büyük katkı sağlayan "Karanlıktan Aydınlığa Doğru Bir Tılsım" adlı defilede ünlü mankenlerin podyumda sergilediği, Sürekli Eğitim Merkezi kursiyerlerinin dikimini yaptığı yöresel kıyafetleri inceleyen heyet, yapılan işlere hayran kaldıklarını ifade etti.

Ardından Gıda Bankası'nda incelemelerini sürdüren heyet, son olarak Haleplibahçe'de mikro kredi bayanlarına ait iş yerlerini gezdi.

Bu arada, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'yı sosyal belediyecilik alanında gösterdiği büyük başarıdan dolayı takdir ettiğini ifade eden TBMM Başkan Vekili AK Parti Şanlıurfa milletvekili E. Cenap Gülpınar ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, her konuda Şanlıurfa Belediyesi'ne destek olduklarını söyledi. Gülpınar, Şanlıurfa Belediyesi'nin özellikle kadınlara, genç kızlara, yoksullara ve meslek sahibi olmak isteyen gençlere yönelik hizmetlerinin gerçekten tebrik edilecek boyutta olduğunu belirtti.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Türkiye'de sosyal belediyecilik alanında Başkan Fakıbaba'nın yürüttüğü hizmetlerin diğer belediyelere de örnek teşkil ettiğini kaydederek, "Mikro Kredi Projesi'nin hayata geçirilmeye hazırlandığı dönemde, tüm belediye başkanlarının katılımı ile bir toplantı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda Türkiye'nin tüm vilayetlerinde uygulamaya konması ihtiyaç kabul edilen mikro kredi uygulaması hakkında katılımcılara önemli bilgiler verildi.

Ancak toplantının ardından bunu kendi memleketinde sadece bir belediyenin hayata geçirdiğini gördük. O da tabii ki Şanlıurfa Belediyesi ve Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ydı. Ben Başkan Fakıbaba'yı bu kararlılık ve azminden dolayı gerçekten tebrik ediyorum. Gezip gördüğümüz sosyal merkezlerde şuna tanık olduk. Belediyemiz kendi imkanları ile kendi merkezlerinde kendi personelleri ile kadınlarımıza, gençlerimize, işsizlerimize kol kanat germiş. Bu yüzden Başkan Fakıbaba ve ekibini kutlamak gerekir" dedi.

Belediye Başkanı Fakıbaba'yı hizmetlerinden dolayı tebrik eden TBMM Başkan Vekili E. Cenap Gülpınar, nazar değmesin diye Başkan Fakıbaba'ya damla boncuğu taktı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?