5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Günde 4 bin aileye sıcak yemek

Şanlıurfa'da 4 bin fakir aile yemeğini aşevlerinden karşılıyor.

Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Aşevi ile Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, fakir ailelere yardımlarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, muhtaç vatandaşlara gıda, ilaç, para, yakacak yardımının yanı sıra sıcak yemek dağıtarak da destek oluyor. 3 bin fakir aileye günde 3 kap sıcak yemek dağıtan SYDV'nin yanı sıra Şanlıurfa'da Gönüllü Kuruluşlar Aşevi de bin kişiye yemek yardımında bulunuyor. 6 ay süreyle fakir ailelere kucak açan kuruluşlar, ilde bulunan ihtiyaç sahiplerinin en büyük destekçisi konumunda. Bu yardımların yanı sıra iftar çadırı kuran Belediye Başkanlığı da vatandaşlara yemek dağıtımına katkıda bulundu. Ramazan ayı boyunca her çadırda günde yaklaşık 700 kişiye iftar yemeği veren Belediye, bu hizmetini Arefe günü sona erdirecek.

Şanlıurfa'daki fakir ailelerin aşevleri sayesinde sıcak yemek yeme imkanı bulduklarını belirten yetkililer, ilde yapılan yardımları daha iyi organize edebilmek için çalışmalar yapılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 10:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?