4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Günde 7 litre kola içiyor!

13 yaşından bu yana her gün en az 7 litre kola için 30 yaşındaki Ahmet Gök, yaklaşık 200 kiloya ulaştı.

Aldığı kilolardan dolayı yürümekte güçlük çeken Elveren köyünde yaşayan 30 yaşındaki Ahmet Gök, 13 yaşından bu yana her gün en az 7 litre kola içiyor.

10 yıldır evli olan Ahmet Gök, bugüne kadar gittiği doktorların kilo vermenin çaresini bulamadığını söyledi. Elveren köyünde yaşayan ve yaklaşık 200 kilo olan Ahmet Gök, kola bağımlılığından dolayı şeker hastası olduğunu belirterek, su içemediğini belirtti. Ahmet Gök, "3 kutu kolayı bitirdim, ardından 2.5 litre kolayı içtim. 2.5 litreyi de içerdim ama şeker hastası olduğum için içemiyorum. Hastalığım olmasaydı bunu da içerdim. 13 yaşında kola içmeye başladım. Kilo almama neden olay ise koladır. Evde kola bulamadım mı yatamıyorum, sinir krizi geçiriyorum. Su hiç tüketmiyorum sadece kola tüketiyorum. Ağzımı yıkamak istediğimde, su ağzıma geldiği zaman kusuyordum. Şuan şeker hastasıyım. Çok ama çok az su içebiliyorum. Şuan kilom 200 kiloya ulaştı. Adana Araştırma Hastanesine gittim, doktorlar bana kola bağımlılığı olduğumu söylediler. Günde yaklaşık 10 litre kola tüketirim. Kola firmasına dava açacağım" dedi.

Ahmet'in abisi Mehmet Gök ise, kardeşinin kolaya başlamadan önce çok zayıf olduğunu ifade ederek, "Ben Askerden geldikten sonra Ahmet kolaya başlamıştı. Onun şişmanladığını gördüm. Sudan çok kola tüketiyor. 2008 yılında şeker hastalığına yakalandı. Hastalığa yakalandıktan sonra biraz kola içmeyi düşürdü. Ahmet'i Adana Araştırma Hastanesi'ne götürdük. Doktorlar bize Ahmet'in koladan kilo aldığını söyledi. Elimizde doktor raporları var. Bundan sonra kola firmasına dava açmayı düşünüyoruz. Ahmet'in hakkını arayacağız. Ahmet hasta oldu, kola bağımlısı oldu. Ahmet kola yüzünden bu duruma geldi" diye konuştu.

Ahmet'in yeğeni olan bakkal ise amcasının günde 10 litre kola tükettiğini vurgulayarak, "Ben köyde bakkal işletiyorum. Amcamın ayda sadece 350 TL kola masrafı var. Yaklaşık amcama bir yıldan beridir. Ben kola satıyorum. Benden öncede amcam başka yerlerden alıyordu. Amcam kendi gelemediği zaman bana telefon açıyor. Ben kendim götürüyorum kolayı. Bu olaya birilerinin dur demesi lazım" dedi

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 15:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?