5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Güneydoğu yangın yeri'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ankara milletvekili Yılmaz Ateş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yangın yerine döndüğünü öne sürerek, "Çiftçi, ürettiği ürünün karşılığını alamıyor" dedi.


Yarın düzenlenecek Tarım Kurultayı hazırlıkları için Şanlıurfa'da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara milletvekili Yılmaz Ateş; Muğla milletvekili Gürol Ergin, Mersin milletvekili Vahap Seçer, eski CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız, Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık ve partililer ile birlikte Gümrük Hanı'nda sabah kahvaltısı yaptı.


Handa bulunan kıraathanelerde vatandaşlarla sohbet eden Ateş, gezdikleri her yerde vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyledi. Temmuz-ağustos ayından sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ciddi sorunların yaşanacağını öne süren Ateş, "Güneydoğu yangın yerine dönmüş, hükümet çok kayıtsız. Çiftçi, köylü ürettiği ürünün karşılığını alamıyor. 1994 yılından bu yana hükümet inciden, elmastan, pırlantadan KDV almıyor; köylünün kullandığı gübreden KDV alıyor. Bunlar lüks eşyalar. Dünyanın her yerinde lüks eşyaya KDV konulurken Türkiye'de lüks eşyalardan KDV alınmıyor" ifadelerini kullandı.

Tarımda yaşanan sorunun CHP'nin değil, Türkiye'nin sorunu olduğunu belirterek yarın düzenleyecekleri Tarım Kurultayı'nda CHP iktidarında bu sorunu nasıl çözeceklerini anlatacaklarını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, "GAP zamanında bitirilmiş olsaydı bu sorun olmayacaktı. Mayınlı araziler CHP iktidarında yoksul köylülerin kullanımına açılacak" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 18:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?