5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Güneydoğu'da sel riski azalıyor

Şanlıurfa'da, GAP Bölgesi'nde sele maruz kalan alanlarda sel riskinin azaltılması hibe programının tanıtım toplantısı yapıldı.

Türkiye ile Avrupa Birliği'nin (AB) organize ettiği ve GAP İdaresi tarafından yürütülen hibe programının tanıtım toplantısı Batman, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'tan sonra Şanlıurfa'da da yapıldı. Şanlıurfa İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, GAP Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan GAP Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, programın gerçekleştirilmesi için sürekli proje üretilmesi gerektiğine işaret ederek, "Meydana gelen selde 42 insanımızı kaybetmiştik. Sel felaketinde birçok vatandaşımızın evi yıkılmış ve birçok tarımsal alan yok olmuştu. Bu selden sonra AB ile bir araya gelerek bir proje geliştirdik. Bundan sonra çeşitli amaçlar ortaya konuldu. Hibe programı 15 milyon eurodan oluşmaktadır. Hibe programında sosyal destek programları ve teknik bileşen programları yer almaktadır. Bu programda en iyi şekilde projeler üretmemiz gerekiyor" şeklide konuştu.

Daha sonra toplantıya katılanlara projenin tanıtımıyla ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 14:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?