5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Günydoğu'da kuraklık

Güneydoğu Anadolu Bölgesi son yılların en kurak yıllarını yaşıyor.

GAP kapsamında bulunan Şanlıurfa'da da kurak geçen mevsim şartları nedeniyle araziler kurumaya başladı. GAP bölgesinde bu yıl yağışların yetersiz derecede olması nedeniyle binlerce dönüm tarım arazisi kurudu. Arazileri kuruyan bölge çiftçileri bu yılın çok zor geçeceğini söyledi. Kurak geçen iller Şanlıurfa'da da yağış yetersizliğinden dolayı verim düşerken, toprakta çatlamalar meydana geldi.

Tarlalarda oluşan çatlakların yanı sıra yeşil otların da kuruduğunu belirten Şanlıurfa merkeze bağlı Akıncı Köyü çiftçilerinden Müslüm Altındağ, "Yağmur yağmadı. Bizim köyümüz susuzluk içindedir. Ekinleri bırakın, içmeye bile suyumuz yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.Kuruyan ekinleri hayvanlarımız yemiyor. Devletten bir çare bekliyoruz" dedi.

Suruç ilçesine bağlı 11 Nisan beldesi çiftçilerinden Bakır Boyboy ise yağmur yağmamasından dolayı çiftçi olarak endişeli olduklarını ifade ederek, "Bu duruma yetkililerin bir çare bulmasını istiyoruz. Biz varlık içinde yokluk yaşıyoruz. Dört tarafımızda su var ama biz kuraklık içindeyiz" diye konuştu.

Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 12:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?