5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Güreş Şampiyonası bitti

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı'nın 2008-2009 öğretim yılı faaliyet programı kapsamında düzenlediği 13-14 yaş arası Türkiye Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası sona erdi.

Şanlıurfa Atatürk Spor Salonunda yapılan müsabakalara 36 ilden 350 sporcu katıldı.

Serbest kategoride takım halinde birinci olan İstanbul ekibine kupa, madalya ve katılım belgelerini Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, ikinci olan Antalya ekibine kupa, madalya ve katılım belgelerini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Hakkı Ekren, üçüncü olan Kahramanmaraş'a Bakanlık Temsilcisi ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Temel Büyükbudak, dördüncü olan Erzurum ekibine kupa, madalya ve katılım belgelerini Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan verdi.

Serbest dalda sıkletlerine göre Türkiye Şampiyonu olan güreşçilerden 47 kilogramda Samet Sobacı (Samsun), 53 kilogramda Samet Özdemir (Kocaeli), 59 kilogramda Fuat Gelir'e (Kahramanmaraş) madalya ve katılım belgelerini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Özel, 32 kilogramda Yahya Çankaya (Antalya), 35 kilogramda Mehmet Erzincanlı'ya (Erzurum) madalya ve katılım belgelerini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Özel, 38 kilogramda Bünyamin Çeker (Çorum), 42 kilogramda Mert Yıldırım'a (Erzurum) madalya ve katılım belgesini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Hakkı Ekren, 66 kilogramda İsmail Sayan (Uşak), 73 kilogramda Yunus Emre Dede (Antalya) ve 85 kilogramda Muhammet Mücahid Ağca (Kahramanmaraş) da madalya ve katılım belgelerini Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, yaptığı konuşmada, "Şanlıurfa'mız inanıyorum ki ev sahipliğinde kusur etmemiştir. Bu vesile ile Şanlıurfa'yı tanıma, tarihi ve turistik anlamda doğru değerlendirme imkanı bulmuşsunuzdur. Bu güzellikleri geleceğe en güzel hatıra şeklinde taşıyacağınıza, eminim. Biz hep söylüyoruz, hangi dalda olursa olsun hedeflerimizi mutlaka ve mutlaka büyük tutacağız. Geleceğe yönelik iddialarımız olacak. Yorulmadan, usanmadan, ısrarla ve hedeflere bu ideallere yönelik gayretlerimizi ortaya koyacağız. Çünkü büyük düşündüğümüz takdirde dünya da bu alanda özellikle ata sporumuz güreşte söz sahibi olmamız mutlaka ve mutlaka mümkün olacaktır. Bu dereceleri önemsiyoruz ama mutlaka hedefiniz dünyada güreşte bir yere gelmek olmalıdır. Sizlerin bu noktaya taşıyan öğretmenlerimizi kutluyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 18:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?