5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Güvercinler el yakıyor

Şanlıurfa'nın Siverek ve Viranşehir ilçesinde bulunan taklacı güvercinler fiyatlarıyla cep yakıyor. Siverek ilçesinde bulunan beyaz, uzun tüylü ve paçalı güvercinler, Viranşehir ilçesinde de paçasız güvercinler müşterilerin ceplerini fiyatlarıyla adeta yakıyor. 

Beyaz ve uzun tüylü olması nedeniyle başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında talep edilen Siverek güvercinlerinin fiyatı 500 YTL ile 2 bin YTL arasında. Viranşehir'in paçasız güvercinleri de 500 YTL ile bin YTL arasında değişiyor. Fiyatlar ise en çok güvercin sahiplerini memnun ediyor. 

Viranşehir ilçesinde 30 yıldan beri güvercin besleyen Ferit Can, "50 tane güvercinim var. Bunların her biri ayrı bir servet değerini taşıyor. Bunların bakımlarına çok özen gösteriyorum. Kuşlarımın en ucuzu 500 YTL’den başlıyor. Güvercin beslemek adeta bir hastalıktır. Bir kez besledin mi bir daha bırakamazsın. Büyük kentlere gitsen bile orada beslemek istersin. Bunun da ayrı bir zevki var. Hastalıklarında bile onlara en iyi şekilde bakarız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 14:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?