5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Güzel, dev projelerle geliyor

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü beldesinin Belediye Başkanı ve AK Parti Karaköprü Belediye Başkan Adayı Ahmet Güzel, seçimi kazandıkları takdirde uzman ekiple yeni döneme bir çok proje ile başlayacaklarını söyledi.

Güneydoğu'nun incisi konumundaki Karaköprü beldesinde partilerde seçim heyecanı giderek artıyor. Karaköprü beldesinin AK Partili Belediye Başkan Adayı Ahmet Güzel, seçim çalışmalarını ev toplantıları ile yeni projelerini belde halkına anlatarak sürdürüyor. Seçim bürosu ve AK Parti Kadın Kolları Belde Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantılarda da kadınlarla bir araya gelen Başkan Güzel, yeni dönemde yapacakları çalışmaları anlatıyor. 10 yılda Karaköprü'de büyük işler başardıklarını belirten Güzel, "Yeni dönemde dev projelerimizi hayata geçirmenin zamanı geldi. Çünkü biz öncelikli hizmetlerimizi tamamlamıştık" dedi.

Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, 10 yıl önce 5 bin 582 nüfuslu küçük bir köy olan Karaköprü'nün bugün 10 il, 743 ilçe ve bin 991 beldeden daha büyük olduğunu kaydederek, "Karaköprü Belediyesi bundan sonra çok daha güzel olacaktır. Daha çok yol, daha çok yeşil alan yapacağız. Kadınlara ve gençlere kurslar açacağız" diye konuştu.

Her başarıyı yeni bir başlangıç için fırsat bilen Başkan Güzel, ulusal düzeyde yayın yapan Şehir ve Başkan Dergisi tarafından 2008'de Başarılı Belediye Başkanı olarak ödüle layık görüldü. Ödülünü tüm Karaköprü halkı, personeli ve meclis üyeleri adına aldığını söyleyen Ahmet Güzel, "Durmak yok, yola devam" diyerek yaptığı hizmetleri şöyle sıraladı:  "Türkiye'nin bir çok yerinde olmayan asfalt şantiyesini kurduk. 70 bin metre kaldırım bordürü döşedik. Yaklaşık 76 bin metrekare alanda 16 adet park yaptık. 2 adet 350 tonluk su deposu inşa ettik. Her biri en az 1 5-25 metre genişliğinde 3 adet menfez köprü yapımını tamamladık. Dağlar ve ovaları ulaşım ağıyla sardık. 100 bin ton asfalt kullanarak 45 bin metre asfalt yol yaptık. 300 bin metrekare parke yol ve kaldırım yapımını kısa zamanda başardık. 3 bin metre drenaj kanalı yaptık.

Yaklaşık 150 bin metre içme suyu şebekesi döşedik. Beldenin 30 yıllık su ihtiyacını karşıladık. 100 kilometre alt yapı, kanalizasyon, atık su şebekesi yapımını gerçekleştirdik. Böylece alt yapısı tamamlanmış yerlerde konutlar hızla yükseldi. Şimdi Karaköprü'deki 10 binlerce konutta insanlarımız geleceğe güvenle bakıyor. Vatandaşlarımızın Karaköprü'ye haklı yönelişlerine paralele olarak beldemizde birbirinden güzel eğitim kurumları açılmış ve beldemizin değeri bir kat daha artmıştır. Kültür Merkezi'ndeki belde kütüphanesi ile öğrenciler Internet bağlantılı tertemiz bir ortamda eğitim çalışmalarını yapabilmektedirler. Nikah salonu, taziye evi, meslek edinme birimi, eğitime ve spora destek projeleri, toplu konut, parklar ve çevre düzenlemeleri ile belde sakinlerinin sosyal mekan ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşıladık.

Gecekondusu olmayan tek belediye Karaköprü. Belediye Başkanlığı olarak kaynaklarımızı en uygun zamanda en ihtiyaç duyulan yerde hizmete dönüştürdük. Karaköprü'de modern kentin temelleri atılırken, hep öz kaynaklarımızı kullandık. Yepyeni araçlarla donattığımız makine parkını güçlendirerek, ihalelerdeki astronomik rakamlar yerine; kendi öz kaynaklarımızı harekete geçirmeyi tercih ettik. Geleneksel Ali Baba Şenlikleri ile kültür ve sanat etkinliklerini düzenli olarak gerçekleştirdik. Bu şenliklerde sağlıklı ortamlarda 5 bin çocuğun sünnetini yaptırdık."

Yeni dönemdeki projelerini açıklayan Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, göreve yeniden getirildiği taktirde yeni projelerini hayata geçirmeyi belde halkına bir borç bildiğini söyledi. Güzel, "Doğalgaz belde halkının hizmetine sunulacaktır. 120 bin metrekarelik alanda, düğün salonu, kafeterya, oyun alanları, çocuk parkı, miting alanı ve yürüyüş parkuru bulunan Yeşil Vadi yapılacaktır. Kent Park hayata geçirilecektir. 3 adet üst geçit, Karaköprü'nün içinden geçen dere ıslah peyzaj, açık oto pazarı, hastane, itfaiye, kapalı semt pazarları, mezarlık, hamam ve sauna, yüzme havuzları, mikro kredi, gıda bankası, çocuk kreşi, bayanlara direksiyon kursu ve sağlık taramaları projelerimiz en kısa sürede hayata geçirilip halkımızın hizmetine sunulacaktır" şeklinde projelerini sıraladı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 18:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?