5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

H.Ü.'de özel yetenek sınavı

Harran Üniversitesi (HÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için açılan özel yetenek sınavı bugün yapılan ikinci aşama beceri testleriyle devam etti.

Harran Üniversitesi Yenişehir Kampusu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen sınava 155 erkek ve 45 kız katıldı. Dün yapılan ilk aşamada adayların bir kısmı elendi. Bugün yapılan ikinci aşama testi başarıyla tamamlayan 15 kız ve 25 erkek öğrenci ÖSS puanları da dikkate alındıktan sonra Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne kayıt yapmayı hak kazanacak.

Bu arada, sınavda torpil iddialarının önüne geçmek için salonda bulunan kameralarla kayıt yapılırken, gözlemci de bulunuyor. Sınavlarla ilgili gazetecilere bilgi veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayhan Verit, sınavın güvenli bir ortamda gerçekleştirildiğini ve adayların yarışmalarının kameraya kaydedildiğini ifade etti. Bu yıl sınava 210 müracaat yapıldığını belirten Verit, iki aşamalı olarak gerçekleştirilen sınavda şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.

Sınavın son aşamasının bugün gerçekleştiğini, sonuçların kısa süre sonra ilan edileceğini kaydeden Verit, ''Sınav güvenli bir ortamda yapılıyor. Sonuçlar aynı zamanda bilgisayarlara da kaydediliyor. Dolayısıyla hakemlerden kaynaklanabilecek yanlışlıklar bile ortadan kalkıyor" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 18:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?