5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Haber harekete geçirdi

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) 22 Mart 2009 tarihinde yapmış olduğu "Bir sınıfta 110 öğrenci eğitim görüyor" haberi İlçe Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü harekete geçirerek, yetkililer Siverek ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Sislice köyünde yeni bir ek dersliğin yapılacağını söyledi. Siverek Kaymakamlığı İHA haberinin doğruluğunu teyit ederek konu ile ilgili bir yazılı açıklamada bulundu. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında, Sislice Köyü İlköğretim Okulu ile ilgili çıkan haberlerle ilgili olarak, ilçemize bağlı Sislice Köyünde bulunan İlköğretim Okulu hakkında 22 Mart 2009 tarihinde ulusal bir TV kanalında ve 23 Mart 2009 tarihli yerel gazetelerde yayınlanan haberle ilgili olarak yapılan incelemelerde; 28 Kasım 2008 tarih ve 12224 sayılı yazı ile Sislice Köyünde öğrenci mevcudundaki yoğunluktan dolayı ek dersliğe ihtiyaç olduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bildirilmiştir. Sislice İ.Ö. Okulunun 2009 yılı programında 2 ek derslik ilave edilmesi planlanmaktadır. 18 Şubat 2009 tarihli yazı ile yine aynı köye 2 kilometre uzaklıkta bulunan Ertem köyüne bir taşıma merkezinin yapılması için 2009 yılı planlamasına alınması talebinde bulunulmuştur. Belirtilen ve benzer durumdaki köylerimizdeki okullarda bulunan bu tip sorunların çözümü için tüm çalışmaların başlatıldığını ve aynı hızla sorunların çözümü için gereken girişimlerde bulunulduğu hususu" belirtildi.

Bu arada, Şanlıurfa İl Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, konunun basına yansıması üzerine Siverek ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu. İlçenin Türközü okulunda yapılan incelemede ilçede bulunan bir muhabir Hanifi Şahin'e "Sislice köyündeki okulun ihtiyaca cevap verip vermediği" yönünde bir soru sordu. Milli Eğitim Müdürü Şahin, "Sözü edilen köye yeni bir okulun yapımı için çalışmalara başlanıldığını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 17:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?