7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Habur'a ulaşımı sağlayan köprü çöktü

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından, Habur Sınır Kapısı'na ulaşımı sağlayan E-90 Karayolu'ndaki Karakeçi Köprüsü'nün bir kısmı yıkıldı. Ulaşımın kontrollü yapıldığı karayolunda köprünün onarılması için çalışma başlatıldı.

Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketi yaşamı ve ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Habur Sınır Kapısı'na ulaşımı sağlayan E-90 Karayolu'nun Şanlıurfa-Viranşehir arasında bulunan Karakeçi Köprüsü'nün bir bölümü sel suları sebebiyle yıkıldı, ulaşım bir süre aksadı.
Karayolları ekiplerinin inceleme yaptığı köprüde trafik kontrollü olarak sağlanmaya başladı. Trafikte bekleyen araçların uzun konvoylar oluşturduğu bölgede sürücüler, tedbir alınmamasına tepki gösterdi. Yolda mahzur kaldıklarını belirten şoförler tepki göstererek, "Hilvan İlçesi'ne kadar gittik. Yolun kapalı olduğunu söyleyip, bizi Mardin yoluna yönlendirdiler. Dün geceden beri bekliyoruz. Yetkililer gelmedi" dedi. 

Bu arada, karayolları yetkilileri yol yapım çalışmalarında incelemelerde bulunmak üzere çöken köprünün olduğu bölgeye gitti. Karayolları yetkilileri, kapalı yollarla ilgili olarak basına bilgi veremeyeceklerini belirterek, bölgeden ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 12:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?