3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Hacı adaylarına aşı yapıldı

HACI ADAYLARINA AŞI YAPILDI

Şanlıurfa ilinde 2010-2011 yılında Kutsal Topraklara gitmek için hazırlanan Hacı adaylarına Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü tarafından menenjit ve polio (çocuk felci) hastalığına karşı aşı yapıldı.

Şanlıurfa Peygamber Camisinde Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan aşı için hacı adayları sabahın erken saatlerinde camii avlusunda toplanmaya başladı. Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin gelmesiyle tek sıra halinde hacı adaylarına aşı işlemi yapılmaya başlandı. Şanlıurfa Müftü Vekili Müslüm Çiftçi, yapılan bu aşıların önemini ve daha sonra herhangi bir problem olmaması için bu aşıların yapılması gerektiğini belirterek, "Hacı adaylarımız farklı bir iklime gidiyorlar. Vücut dirençlerini attırmak istiyoruz.

Hacılarımızın hijyensiz bir ortamda bulunmaları halinde bulaşabilecek hastalıklara karşı korunması ve hacılıktan döndükten sonra ailelerine ve çocuklarına bir hastalık bulaştırmaması için aşı yaptırıyoruz. Hacı adayları burada 2 aşı olacak. Bunlardan birincisi Polio aşısı, bu aşı ağızdan verilecek. Diğeri ise Menenjit aşısı omuzdan yapılacak aşıdır. Benim isteğim buraya gelip aşı olan hac adayların gelmeyen diğer adayları da uyarmalarıdır. Oradan hastalık kapmamaları ve orada hasta olmamaları için

gereklidir. Aşı olduktan sonra aldıkları aşı kartlarını din görevlilerine versinler. Sağ salim gitsinler sağ salim gelsinler" dedi.

Hacca gidecekler adaylardan Emekli Öğretmen Sema Palalı Karadağ ise 10 yıl önce emekli olduğunu buradan eski öğrencilerine seslenerek onlardan helallik istedi. Karadağ, "Öğretmenlik hayatımda öğrencilerimi dövdüm. Ama bunların tamamı onlar içindi. Eğitim içindi. Umarım beni anlarlar. Onlardan ve ailelerinden helallik istiyorum. Helallik verenden de vermeyenden de Allah razı olsun" diye konuştu.

Daha sonra hacı adayları tek sıra halinde aşı olmaya başladı.

HACI ADAYLARINA AŞI YAPILDI
HACI ADAYLARINA AŞI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 12:44:05
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 17:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?