4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Hacı adaylarına tavaf eğitimi

HACI ADAYLARINA UYGULAMALI TAVAF EĞİTİMİ

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından bu yıl kutsal topraklara gidecek, hacı adaylarına hac ibadetini nasıl yapacakları Kabe maketi etrafında uygulamalı olarak gösterildi.

Şanlıurfa'nın Peygamber Cami'sinde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen uygulamalı eğitime bu yıl hacca gidecek olan bayan ve erkek hacı adayları katıldı. Hacı adaylarını çeşitli konularda bilgilendiren Şanlıurfa il Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, önce pratik bilgiler verdikten sonra ihramın giyilmesi ve toplu olarak Kabe'nin nasıl tavaf edileceği uygulamalı olarak gösterildi. Hacı adayları, cami ortasına yerleştirilen Kabe maketi etrafında tekbir getirerek tavaf yaptı. Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem,

verilen eğitimle hacı adaylarının kendilerini Kabe'ye gitmiş gibi eğitildiklerini kaydetti. Seminerlerde haccın manevi havasını soluduklarını belirten hacı adayları, daha tavafın tatbikatında heyecanlandıklarını dile getirerek, "Mukaddes topraklara vardığımızda kim bilir ne büyük heyecan yaşayacağız" dedi.

Hacı adayları ise, burada gördükleri uygulamalı dersler sayesinde, mukaddes topraklarda hac ibadetinde yabancılık çekmeyeceklerini söyledi.

Şanlıurfa İl Müftülüğü Peygamber camisinin ortasına kurduğu dev ekranda Mekke-Medine'deki ziyaret yerleri, Hac ile ilgili idari konuları, sağlık konuları sunumuyla hacı adaylarının beğenisini topladı.

HACI ADAYLARINA UYGULAMALI TAVAF EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 12:25:04
Güncelleme :25 Eylül 2010 Cumartesi 12:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?