5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hacivat-Karagöz ilgi gördü

CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamlığı tarafından, Cumhuriyet Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere Türk kültürü mizah ustalarından Hacivat ve Karagöz'ün gölge oyunu sahnelendi.

Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Sanatları Bölüm sanatçısı Mahmut Salcan tarafından hazırlanıp gösterime sunulan Karagöz ve Hacivat gölge oyunu öğrenciler tarafından beğeni topladı.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Cumhuriyet haftası etkinlikleri kapsamında gösterime sunulan oyundan memnun olduklarını belirterek, "Geçmişimizden kalan en önemli gölge oyunlarından Hacivat ve Karagöz oyununda çocuklarımızla beraber olduk. Okulumuz geçen yılara nazaran çok büyük değişikliklere sahne oldu. Okulumuz tamamen elden geçirildi. Buraya 300 kişilik bir konferans salonu kazandırdık. Sosyal Gelişim Merkezi kazandırdık. Ayrıca okulumuza bilgisayar odası, müzik odası ve kütüphane kazandırdık. Yatakhanelerimiz kovuş sisteminden oda sistemine çevrildi. Modern bir ortam oluşturuldu. Tamamıyla çevre düzenlemesi yapıldı. Geçen yılda biz hep okulların fiziki yanlarıyla uğraştığımızı ifade ettik. Bu sene daha çok eğitimin kalitesini yükseltmek için çaba sarf ediyoruz. Bu yıl ise, sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık vereceğiz. Kaymakamlık ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bundan böyle 15 günde bir kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Cumhuriyet haftası etkinlileri kapsamında 5 bin öğrencimize bu etkinlikleri yansıtmış olacağız. Hacivat, Karagöz oyunun ne olduğu, neden ihtiyaç duyulduğu konusunda çocuklarımızı bilgilendirmiş olduk. Çocuklarımızı okula kazandıran ailelere öğretmenlere ve bu işe katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 11:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?