5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hakeme saldırı tepkisi

Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Aktaşoğlu, A Gençler Ligi'nde geçtiğimiz Pazar günü Yenice tesislerinde oynanan olaylı Bağlarbaşı-Eyyüpspor maçı ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Aktaşoğlu, 2-1 Eyyüpspor'un üstünlüğüyle sona eren karşılaşma sonrasında Bağlarbaşısporlu bir futbolcunun sözlü sataşması üzerine orta hakem Deniz Altun'un kırmızı kartına başvurduğunu belirterek, "Bağlarbaşısporlu futbolcular yedek kulübesinden gelen 'vurun' çağrısı üzerine hakem üçlüsüne fiili saldırıda bulunmuşlardır. Olayın altyapı kategorisinde gerçekleşmiş olması endişe verici bir durum" dedi.

Deplasmanlı Süper Gençler Ligi'ne katıldıkları için Şanlıurfaspor ve Şanlıurfa Belediyespor'un A Gençler Ligi'ne katılmadıklarını kaydeden Aktaşoğlu, "Bu iki takımın katılmaması nedeniyle bir çok takımın iştahını kabartmaktadır.

Bağlarbaşıspor bu maçı kaybetmiş olsa bile iddiasını devam ettiriyor. Ancak as futbolcuları ceza alacağı için işi zora girdi. Yenince sevinmek kadar, yenilgiyi de olgunlukla karşılamak gerek. Maalesef Bağlarbaşısporlular bu olgunluğu gösteremedi. Üzgünüz, umarım bir daha bu tür hadiseler yaşamayız" diye konuştu.

Sezon başında amatör kulüplerin idarecileri ile her bir araya geldiklerinde fair play'i hatırlattıklarını, en centilmen takımlara para ödülü verilmesi için Şanlıurfa Belediyesi'nden destek aldıklarını hatırlatan Aktaşoğlu, tüm çabalarına rağmen futbol sahalarında şiddetin önüne geçemediklerini söyledi.

Saha sıkıntısına da değinen Aktaşoğlu, "Önümüzdeki hafta oynanması gereken 24 karşılaşmadan 3'ünü yine Cuma gününe almak zorunda kaldık. Çünkü Yenice ve Haleplibahçe'deki mevcut sahalar ihtiyaca cevap veremiyor. Yenice tesislerinde gece maçı imkanı elde edebilirsek kısmen bir rahatlama sağlayabiliriz. Yenice'deki suni çim sahalardan birinde ışıklandırma sistemi var. Ancak çok yetersiz. Bu konuda Valimiz Yusuf Yavaşcan, Vali Yardımcısı Abdulmuttalip Akdemir'e talimat verdi. Mevcut ışıklandırmaların güçlendirilmesi, ikinci suni çim sahanın ışıklandırılması ve ihata duvarının üzerine tel örgü çekilmesi konusunda ilgililerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan 09 Kasım 2008 tarihinde oynanan Bağlarbaşı- Eyyüpspor maçı sonrasında çıkan olaylara adı karışan Bağlarbaşıspordan Murat Toprak, Mustafa Balukçu, M.Fatih Tosun, Ebubekir Aslan, M. Reşit Bulgan, Mehmet Acar, Vedat Demirkol, Mehmet Karataş , Mikail Kaya ve Bağlarbaşıspor yöneticisi M. Emin Kalem Disiplin Kuruluna sevk edildi. Tekrarı halinde Bağlarbaşıspor’un ligden ihraç edileceği bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 12:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?