3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Hala katili yakalandı

HALASINI ÖLDÜREN ZANLI YAKALANDI

Şanlıurfa'da 7 çocuk annesi Terfe Karaca'yı (48) kurşun yağmuruna tutan cinayet zanlısı yeğen E.K. yapılan operasyon ile bir köyün damında yakalandı. Cinayet zanlısını, cinayet günü takmış olduğu siyah şapka ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, olay dün sabah Eyüp Nebi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 23 yaşındaki E.K,. ırgatlık yaparak geçimin sağlayan 7 çocuk annesi 48 yaşındaki Terfe Karaca'dan evlenmek için adı öğrenilemeyen kızını istemiş ve ailesinin vermemesi üzerine cinayeti işlediği ileri sürülmüştü.

Halasını uykuda silahla tarayarak öldüren E.K., dün olay yerinden kaçmasının ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri zanlının yakalanması için sıkı bir takip başlattı. Cinayetin zanlısı E.K.'nin olayın işlendiği gün siyah şapka taktığı yönünde iz süren polis, kent merkezinde zanlının yakınlarına ait evlerde yaptığı operasyonda zanlıya bir türlü ulaşamadı. Polis, zanlının 63 ZU 261 plakalı otomobil ile il dışına kaçtığını tespit etti. Polis, daha sonra zanlının mensup olduğu aşiretin 3 köyünde arama-tarama çalışmaları başlattı. 3 köyde yapılan aramada zanlının izine 3 köyde de rastlanamadı.

Soruşturmayı derinleştiren cinayet ekipleri, olayın tek tanığı olan Terfe Karaca'nın kızı Nuray Karaca'nın ifadesine başvurdu. Genç kız, annesinin gözleri önünde öldürülmesinden dolayı olayın şokunu üzerinden halen atamamıştı. Polis, genç kızın olayın şokunu üzerinden atmasını bekledi. Genç kızın polise verdiği ifadesinde annesinin evde uyuduğu sırada siyah şapkalı şahsın eve gelerek annesi uykuda iken kurşunladığını ve kurşunlayan kişinin ise E.K. olabileceğini söyledi. Cinayet ekipleri, zanlının aşiretine mensup yakınlarının köyüne kaçağı ihtimali üzerinde durdu. Cinayet ekipleri Harran ilçesine 60 kilometre uzaklıkta Kaymaklı köyünde E.K.'yi jandarma ile birlikte aramaya başladı.

 

SİYAH ŞAPKA OLAYI AYDINLATTI

Bu arada, Harran ilçesine bağlı Kaymaklı köyünün giriş ve çıkışlarını kuşatan polis ile jandarma ekipleri, ilk olarak söz konusu 63 ZU 261 plakalı otomobili aramaya başladı. Köyde yapılan aramada 63 ZU 261 plakalı otomobil bir köy evinin bahçesinde bulundu. Jandarma ve polis otomobilin bulunduğu evi kuşattı. O sırada evcin damında bulunan cinayet zanlısı E.K., bir hareketlilik olduğunu görünce kaçmaya çalıştı. Polis ve jandarma E.K.'yi damdan kaçamadan kıskıvrak yakaladı. Polis, zanlının haklarını ve suçunu yüzüne okudu. E.K., ilk önce suçunu kabul etmedi. Polis evde yaptığı aramada cinayet günü işlenen suç aleti tabancayı ve zanlının kafasına taktığı siyah şapkayı buldu. Zanlı daha sonra delillerin bulunması ile suçunu itiraf etti. Zanlı E.K., polise verdiği ifadesinde, bundan 3 yıl önce halasının evinin soyulması olayında kendisini suçladığını, çevrede kendisi hakkında ileri geri konuştuğunu belirterek, ilk olarak Aksaray'a ırgatlık yapmak için giden halasını orada bıçakladığını söyledi. E.K., halasının bıçaklama olayında ölmediğini de belirtti.

Halasının iki gün önce Şanlıurfa'ya geldiğini öğrendiğini belirten E.K., dün sabah erken saatlerde halası Terfe Karaca'nın evine giderek, uykuda olduğu sırada tabanca ile öldürdüğünü itiraf etti. E.K., halasını kız meselesi değil, kendisi hakkında yaptığı dedikodulardan öldürdüğünü belirtti.

Polis tarafından Harran ilçesine bağlı Kaymaklı köyünden getirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor raporu alınan E.K. daha sonra Asayiş Şube müdürlüğü'ne götürüldü. Polisteki sorgusu devam eden E.K.'nin bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

HALASINI ÖLDÜREN ZANLI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 11:32:05
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 16:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?