5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Halfeti Belediyesi'nin çalışmaları

Halfeti İlçe Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, 4 yıllık süre içerisinde önemli işler başardıklarını söyledi.

Özdemir, 4 yıldır görevlerinin başında olduğunu ve 3 yılda büyük işlere imza attıklarını belirtti. Özdemir, "Göreve geldiğimizden hemen sonra hiç çalışmayan işlev görmeyen belediyemizin araçlarını bakım ve onarım yaptırarak faal hale getirdik. Baraj yapımından dolayı ilçemiz ikiye bölünmüş olduğundan yeni yerleşim yerimizin hayati sorunu olan statü sorununu hemen çok ciddi girişimlerimiz sonucu çözdük. Bütünlüklü bir Halfeti'yi yeniden gerçekleştirdik.

Bununla beraber Yeşilözen, Karaotlak, Seldek ve Argaç köyleri mahalle statüsünü alarak güçlü bir ilçe potansiyeli oluşturduk. Eski yerleşim yerinde ilçemiz açısından çok olumsuz izlenimler bırakan tuvaletin olmamasıydı. Bu sorunu hemen yeni modern bir tuvalet yaparak çözdük. Çevre düzenlemesi, park ve sahil şeridinin düzenleme çalışmaları başladı. Parklarımıza ışıklandırma yapılarak halkımızın hizmetine sunuldu. Sahil şeridi ve meydanlara 10 bin metrekare kilit taşı döşeyerek çok güzel bir görünüm kazandırdık. Belediyeyi 600 bin YTL borçla teslim aldık. Bu kısıtlı olanaklarımıza rağmen geçmiş döneme ait tüm borçları ödeme gayreti içerisindeyiz. Personellerimizin tüm pirim ve sosyal haklarını ödedik. Personelimizi daha verimli hale getirmek için bir takım düzenlemeler getirdik" dedi.

Aşağı Halfeti'yi turizm açısından geliştirme çalışmaları başlattıklarını da kaydeden Özdemir, "Buna yönelik bir çok projeler hazırlayarak gerekli yerlere başvuru yaptık. Bunların bir kısmı kabul gördü. Yukarı yerleşim yerinde halkımızın ciddi barınma sorunu vardı. Toplu konuta girişimlerimizin sonuç vermesiyle göreve gelir gelmez bu sorunu da hallettik. 158 konut tamamlanarak hak sahiplerine verildi. Yukarı yerleşim yerimizde ciddi su problemi yaşanıyordu, su sorunumuzu kısmen çözmek amacıyla Yeşilözen mahallesinde sondaj vurularak su sorununda rahatlama sağlandı. Su sorununu kökten çözmek amacıyla ciddi çalışmalara başladık. Bu girişimlerimizde de başarılı olarak değirmen deresinin suyunu taşıyarak su sorununu kökten çözmüş olduk. İlçemizin daha yeşil görünümü için 10 bin fidan dikimi yaptık. Daha temiz bir çevre için yeni çöp bidonlarını ilçemizin tüm yerlerine dağıttık. Yeni yerleşim yerindeki parklarımıza ilk etapta ışıklandırma ve oturma gurupları konmuştur. İlçemizin girişinde çift taraflı kaldırım yapılarak ve bu kaldırımlar ağaçlandırılarak ilçemizin girişine güzel bir görünüm sağlanmıştır. İlçemiz genelinde eğitim alanında ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Bu konuda gerekli girişimlerimizi yaparak anaokulumuz ve lisemizi halkımızın hizmetine sunduk. Eğitime destek amacıyla mahallelerimizde tüm yoksul öğrencilerimize kitap, kırtasiye, çanta ve giyecek yardımı yapılmıştır. Ayrıca okullarımızın ihtiyaçlarına yönelikte birçok katkı sağlanmıştır.Halkımızın sosyal faaliyetlere katılımı doğrultusunda tiyatro gibi etkinlikler düzenledik. Bu tür sosyal çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.
Uzman doktorlarımızla halkımıza ücretsiz sağlık hizmeti sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 10:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?