5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Halfeti turizmin yeni gözdesi

Halfeti ilçesi tarihi, doğal yapısı ve iklimiyle turizm sektörünün cazibe merkezi haline geldi.

Sıcakların aniden bastırması ile Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde bu yıl turizm sezonu erken başladı.

Fırat Nehri üzerinde bulunan, Birecik Barajı yapımı nedeniyle beşte ikilik bölümü su altında kalan ve 8 kilometre uzaklıktaki yeni yerleşim birimine taşınan Halfeti'nin, Zeugma antik kenti ve Rumkale arasında bulunması nedeniyle turizmde önemli bir yer edindiği belirtildi.

İlçede turizm amaçlı yatırımlar yapılıp 5 kilometrelik bir sahil şeridi oluşturuldu. İlçeden Zeugma antik kenti ile Rumkale arasında tekne ve feribot turları düzenlenmeye de başlandı. Otel inşa edilip bölgeye gelen turistlerin konaklaması sağlandı. Ayrıca sörf, su kayağı ve balıkçılık gibi etkinliklere yer verilen turizmin geliştirmesi için hazırlanan projeler hayata geçirildi, kültür merkezleri ve sosyal tesisler açıldı.

Sular altında kalan eski Halfeti'yi turizm sektörüne kazandırmak için yapılan çalışmalar hedefine ulaştı. Bölgede oluşturulan çok sayıda tesis ve gerek kaymakamlık gerekse özel şahısların aldıkları vapurlar bölgede turizmin hizmetinde. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler Fırat'ın suları yanında açan ilçe ve yerleşim yerlerini görebilmek için vapur turu yapıyor. Tur kapsamında yörenin en eski tarihi eseri Rumkale'yi de gezme imkanına kavuşan turistler sayesinde Halfeti ilçesi artık bir kıyı kenti gibi gözde mekan haline geldi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 13:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?