5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Halfeti'de su kayağı gösterisi

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde su sporlarını yaygınlaştırmak amacıyla "Su kayağı" şöleni düzenlenecek. Valiliğin öncülüğünde düzenlenecek şölende 7 sporcu ilçeden geçen Fırat Nehri üzerinde kayak gösterisi yapacak.

Doğa harikası Urfa'nın Halfeti ilçesinin bir bölümü GAP'ın gerdanlığı olarak anılan Birecik barajının yapımıyla sular altında kalmasıyla birlikte turizmi canlandırmak için çalışmalara aralıksız devam ediliyor.

Tarihi özelliğe sahip olan, Birecik Barajı göl aynası altında kalan alanda turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenen günü birlik turlarla Urfa ve çevre illerden eski Halfeti'ye gelen vatandaşlar tekne turlarıyla Fırat Nehri üzerinde gezinti yapıp başta Gaziantep'in Yavuzeli ilçe sınırlarında bulunan Rum Kale olmak üzere buradaki tarihi yerleri geziyorlar.

Şanlıurfa Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halfeti'nin tanıtımına katkıda bulunmak ve yöre de su sporlarını yaygınlaştırmak amacıyla İlçede su kayağı şöleni düzenliyor. 16 Ağustos'ta 7 profesyonel sporcu bir bölümü Birecik Barajı göl aynası altında kalan ilçeden gecen Fırat nehri üzerinde su kayağı gösterisi yapacak.

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Altu, gösteriler için il dışından 7 profesyonel sporcunun davet edildiğini söyledi. Etkinlikler kapsamında gençlere yönelik su kayağı eğitim çalışmaları yapılacağını belirten Hakan Altu, "Su sporlarını yöre halkına sevdirmeyi, Halfeti ilçemizin tanıtımına katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Halfeti ilçesinin su sporları açısından uygun şartlara sahip olduğunu anlatan Altu, "Yöremizde su sporlarına ilgi duyan çok sayıda gencimiz var. Ancak bu sporun kurallarını, inceliklerini yeterince bilmiyorlar. Bu etkinlikle su kayağının püf noktalarına gençlerimize anlatma fırsatı bulacağız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 16:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?